Tarih Boyunca Gelmiş Geçmiş En İlginç İcatları

Bugünümüzde bile rastlayamayacağımız çok ilginç ve bir o kadar da önemli icatları derledik. Tarih boyunca icat edilmiş en ilginç icatlar sizleri hayrete sokacak. 21.yüzyılda dahi neden bunların geliştirilmediğini ve halka satılmadığını sorgulayacaksınız. Buluşlar içinde neler yok ki çocukların korunması için özel bebek arabalarımı, okumayı sevenler için özel tasarımlar mı umarım yazımızı beğenirsiniz.

Tek tekerlekli Bisiklet


İki büyük savaşın olmasına rağmen, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nın arasındaki karanlık yıllarda bile insanoğlu yeni şeylere olan ilgisi hiç bitmedi ve icatlar gelmeye devam etti. İşte o icatlardan biri; 1931'de İtalyan M. Goventosa de Udine tarafından icat edilen tek tekerlekli motosiklet. Araç saatte 150 kilometre hıza ulaşabiliyor ve çok yol hakimiyeti çok iyidi.

Elektrikli Yelek


Bu ilginç keşif 1932 yılında, Amerika'da trafik polisleri kış aylarında üşümesin diye elektrikle ısınan bir yelek yapıldı. Gereken enerji sokaklardaki prizler kullanılarak sağlanıyordu. Bunun için polislerin durduğu yoğun olan bölgelere prizler monte edildi.

Radyolu Bebek Arabası

Bu icat tüm ailelerin ilgisini çekecektir. Bebeğin uyuya bilmesi ve sessiz kalması için bebek arabasına bir anten ve radyo eklenmiş bu eski zamanda  ne kadar başarılı olundu bilemiyoruz. 

Yatarak Kitap Okuma Gözlüğü


Bir çok insan kitap okumayı sever ancak bu icadı yapan gerçekten devrim niteliğinde bir keşif yapmış. Genelde yatakta sırtımızı dayayarak kitap okuruz ancak bu icat ile kafamızı yastığımıza koyduğumuzda bile kitap okuya bileceğiz ki bu icadı yani yatarak kitap okuma gözlüğünü bula bilirsek. Bu buluş İngiltere'de 1936 yılında bulunmuştur. Kimin bulduğunu araştırdım ama bir sonuca varmadım. Sadece resmi var.

Su Üzerinde Ve Karada Gidebilen Bisiklet


Yine eski bir tarih ve yine en ilginç icatlardan bir tanesi su üzerinde gidebilen bisiklet. Kullandığımız bisikletin su üzerinde süre bilmeyi kim istemez ki üstelik günümüzün teknolojisinde bile yokken. Ama 1930'lu yıllarda bu düşünülmüş ve icat edilmiş hemde ismine cyclomer verilmiş. Ne varsa eskilerde varmış gerçekten. Bu bisiklet ile balık tutmaya gitmek harika bir şey olurdu. 

Bebeği ve Anneyi Zehirli Gazlardan Koruyan Bebek Arabası


Eski yıllarda çok fazla savaşın olduğunu biliyoruz ve icatlar bu konuyu düşünerek hem anneyi hemde bebeği olası bir zehirli gazlardan korumak için bebek arabası icat etmiş. Gerçekten çok iyi düşünülmüş başarılı bir icat.

0 yorum:

Yorum Gönder