Andromeda Galaksisi Büyük Bir Tehdit Mi?

Andromeda'nın büyük olasılıkla son birkaç milyar yıl içinde birkaç yıldız gök ada yediğini ve büyük yıldız akışlarında kalanlar olduğunu buldu.

en büyük galaksiler


Çalışmayı Sydney Üniversitesi'nden Profesör Geraint Lewis ile birlikte yürüten ANU araştırmacısı Dr. Dougal Mackey, uluslararası araştırma ekibinin Andromeda'nın daha önce, belki de 10 milyar kadar geriye yuvarladığı daha küçük galaksilerin çok hafif izlerini bulduğunu söyledi. ilk biçimlendiği yıllardı. Samanyolu, Andromeda ile yaklaşık dört milyar yıl süren bir çarpışma rotasında. Öyleyse galaksimizin ne tür bir canavara dayandığını bilmek Samanyolu'nun nihai kaderini bulmakta faydalı oluyor” dedi. Astronomi ve Astrofizik  Andromeda, Samanyolu'ndan çok daha büyük ve daha karmaşık bir yıldız halkaya sahip ve bu da daha büyük olan galaksileri ya da muhtemelen daha büyük olanları yok ettiğini gösteriyor dedi.

Antik ziyafetin işaretleri, Andromeda yörüngesindeki yıldızlara, eski yok ediş zamanlarını ortaya çıkarmak için küresel kümeler olarak bilinen yoğun yıldız gruplarını inceleyen ekiple yazılmıştır. Dr. Mackey, "Bu küçük gök adaların soluk kalıntılarını gömülü yıldız kümeleriyle izleyerek, Andromeda'nın onları içine çektiği ve nihayetinde farklı zamanlarda saran yolu yeniden yarattık. Keşif, iki farklı galaktik beslenme kaynağının tamamen farklı yönlerden gelmesiyle birlikte birçok yeni gizem sunuyor. Sidney Astronomi Enstitüsü ve Sidney Fizik Okulu'ndan Profesör Lewis, "Bu çok garip ve ekstragalaktik öğünlerin evreni bağlayan maddenin 'kozmik ağı' olarak bilinen şeyden beslendiğini öne sürüyor. Daha da şaşırtıcı olan keşif ise antik beslenmenin yönünün, Andromeda yörüngesinde yörüngedeki cüce gök adaların beklenmedik bir hizalaması olan tuhaf“ uydular düzlemi ile aynı olduğunun keşfedilmesi olmuştur.



Daha önce bu türlerin kırılgan olduğunu ve birkaç milyar yıl içinde Andromeda'nın yerçekimi tarafından hızla tahrip edildiğini keşfeden bir ekibin parçasıydı. Bu galaksinin genç olması gerektiği için gizemi derinleştiriyor, ancak eski cüce gök adalarının beslenmesiyle uyumlu görünüyor. Belki de bu kozmik ağ nedeniyle içinden çıkılamaz bir hal aldığı biliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder