Kendi Kendine Yanan İnsanlar

  

 Dünyanın en büyük sırlarından bir tanesi de hiçbir sebep yokken kendi kendine yanıp kül olan insanlardır. Evet bu size çok tuhaf gelebilir ancak yüzyıllardan beri hiçbir sebep yokken durduğu yerde yanıp ölen insan olduğu bu olayın nasıl oluşmakta ve bunun nedeni de bugüne kadar çözülemeyen bir sır olarak kalmıştır. İşin en garip  tarafı ise insanın yanıp kemiklerinin bile kül haline geldiği bir ortamda etrafta bulunan eşyaların ve bazı yanma olayların da yananın üzerindeki elbiselerin bile hiçbir hasar görmediği görülmüştür. 
  
 Tıbben bir insanın yanabilmesi ve bilhassa kemiklerinin kül haline gelebilmesi için gerçekten çok ciddi sıcağa ihtiyaç vardır. (1500 derece santigrad) Birde bu ısının uzun bir zaman devam etmesi gerekir (en az iki saat). Avrupa da  ve Amerika da son zamanlarda ölen insanlar gömülmeyip (Crématoire) denen yüksek ısılı elektrik fırınlarında yakılıp ancak o zaman kül haline gelebilmektedir. 
  
  Bu fırınlarda bile ısı 2000 dereceye yaklaşmakta ve tam kül olması üç ve dört saat sürmektedir. Bu tuhaf olayların yüzyıllardır hala bir nedeni açıklanamamıştır. En son kendi kendine yanan insanlar 2003 yılında Amerika'da görülmüştür. 

0 yorum:

Yorum Gönder