Rüyaların Gerçek Anlamı

 Rüyalar alemi, insanoğluna aslında bir çok şey anlatır ve en önemlisi kişiliğimizi, dünya üzerinde ki yanlış ve doğrularımızı bize bir ayna gibi bizlere yansıtır.
Geceleri hepimiz hatırlasak ta hatırlamasak ta rüya görürüz ve sizce bu kadar basit mi yani sadece görürüz ve gün devam eder. Aslında durum bundan çok daha heyecan verici ve merak uyandırıcıdır.

Rüya Nedir ?

 Rüya gayb alemine açılan bir kapıdır ve iki şekilde oluşmaktadır. Bilinç altı rüyaları ve dünyada ki karşıt aynamız olan rüyalar. Rüya görmek insanı dış alemden iç aleme kadar kendisini tanımaya yardımcı olur. Bazen çok şiddetli korku dolu rüyalar görürüz ve unutmakta bile güçlük çekeriz. Gün içerisinde kendimizi sorguya çekmemize neden olur. Rüyaların diğer en büyük özelliği müjdeleyici olmalarıdır. Çok sıkıntılı günlerimizde ve stres dolu hayatımızda ki o kişilerden birisiyim ve rüyalar bize mesaj yolu ile bir çok sıkıntımızdan kurtulmanın yolunu aslında bizlere gösterir. Doğrusunu söylemek gerekirse maddi sıkıntılarım da hiç bir işe yaramadı. Burada dikkat edilmesi gereken rüyanın bilinç altı mı yoksa karşıt aynamız olan iç alem rüyası mı olduğudur.

Dini Rüyalar 

Sürekli kabus gören kişilerin manevi hayatının iyi olmadığı ve değiştirmesinin gerektirdiği bir uyarı rüyalarıdır. Bu tabi ki kesinlikle kötü oldukları anlamında değildir. Belli yanlışlar içerisinde seyir ettiğinin işaretidir. Bazı halimlere göre sürekli rüya görmek ve bu iç alemlerde dolaşma şansı verilmesi demektir. Sevgili okurlarım sizlere bir ayet ile açıklamam gerekirse "Allah insanların ruhlarının öldüklerinde, ölmeyenlerinkini de uykularında alır. Ölümüne hükmettiklerinin ruhlarını tutar, diğerlerininkini belli bir süreye (ömürlerinin sonuna kadar) bırakır. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır." Düşündüğümüz zaman rüyalar alemi o kadar anlamsız gelmiyor artık değil mi ?

Bilinç Altı Rüyaları

Bilinç altı rüyaları, Yaşadığımız zaman dilimi içerisinde sürekli takıntı yaptığımız, etkilendiğimiz ve çok üzeride durduğumuz konuların bilinç altımız da yer edinmesi sonucu rüyalarımızda tekrarlanması anlamına gelir. Dini rüyalardan çok farklıdır. Genelde üzüldüğümüzde ve heyecanlandığımız konular üzerine yoğunlaşır. 

0 yorum:

Yorum Gönder