Peru'da Bulunan Gizemli Kafa Tasları

  Peru'da bulanan İnsana ait kafatasının gizemi çözülemiyor. Bu doğaüstü bir olaylardanmıdır bilinmez ama bilim adamlarını ve tıp dünyasını oldukça heyecanlandırmış ve şaşırtmıştır.



 Peru'da tarihi kazılarda insan kafatasına benzeyen ama çok daha farklı bir yapıya sahip kafa tası bulundu. Peru'da bulunan Kafatası Peru'da (Ica) bulunmuştur. İlk bakışta günümüz insanının kafatasına benzemektedir ama kafatası üzerinde inceleme yapıldığında soru işaretlerine yol açan bir kaç farklılık öne çıkmaktadır. Göz boşlukları günümüz insanının göz boşluklarından %15 daha büyük boyutlardadır. Beynin yer aldığı boşluk ise 2600 ccm ile 3200 ccm arasında değişmektedir. Şu andaki insanın kafatasındaki beyin beyin boşluğu kapasitesi 1450 ccm 'dir.
  Sanırım buda hangi döneme ait olduğu belirlenemeyen kafa tasının, o zamanki insanların beyninin bizden yarım kat daha büyük olduğunu kanıtlar ama tek eksik bilgi hiç bir dönemde bu kafa yapısına sahip insanlar yaşamadığı bilinmekte ki acaba yaşasalardı ve biz beynimizin sadece %10 kadar kullana bildiğimizi farz edersek, onlar beyninin kaçta kaçını kullanıyordu sorusu ortaya çıkabilirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder