Gözümüzün Göremediği 5 Doğaüstü şey

 
   Biz insanlar olarak etrafımızdaki her şeyi görebileceğimizi sanırız. Aslında gerçek şu ki hayatta insan gözününde net göremedi bir çok doğaüstü şeyler vardır. Gözlerimiz her ne kadar etkileyici olsa da ve bir çok özellik bulunsa da aslında bir çok detayı kaçırır. İşte gözümüzün göremediği bazı şeyler.

  Terliksi Hayvan

  Aşağıda ki göreceğiniz resim binlerce kez büyütülmüş terliksi hayvana ait resimdir. Bu hayvanlar genel olarak tatlı sularda yaşarlar. O kadar küçükler ki ne kadar dikkatli bakarsak bakalım onları görme şansımız yoktur. Sadece mikroskop yardımı ile görebiliriz.

Dönen Nesneler

  Örnek vermek gerekirse duran bir araba yada motor tekerleğine baktığımızda bunları net bir şekilde görürüz ama bu nesneler hızlandıkça onların görüntüsü farklı bir hal almaya başlar. aynı şekilde bir uçağın pervanelerini de saymamız mümkün değildir. Üstelik bu nesneler hızlandıkça terse  hareket ediyormuş gibi gözükmeye başlar. Bilimde buna vagon tekerleği ismi verilir. 

Hava

   Aramızda havanın varlığını ret edecek kimse yoktur sanırım. Hava yaşam boyunca soluduğumuz en önemli gaz halinde bulunan maddedir. Biraz basit anlatmak gerekirse hava 2 maddeden meydana gelmektedir. Birincisi nitrojen diğeri ise oksijendir. Gözlerimizi bu iki elementi de göremezler

Kızıl Ötesi

   Kızıl ötesini en çok eski model cep telefonlarımızdan hatırlarız. Özellikle dosya paylaşımı için kullandığımız kızılötesi ışınları insan gözünün göremediği ama sürekli etrafımızda dönen ve içimizden geçen başka bir elementlerdendir. Bunun sebebi insan gözünün görebileceği dalda boyları kızılötesi ve mor ötesi arasındadır. Örnek vermek gerekirse evimizde kumandamız  ile TV kanalını değiştirdiğimizde kızılötesi harekete geçer ama biz göremeyiz. 
   Son yıllarda yapılan bazı deneylerde farklı boyutlarda ki kızılötesi ışınlarını görüle bileceğini iddia etmektedir. 

 Kara Delikler

   Kara deliklerin galaksimizin dışında bir yerlerde başı boş gezdiğini hepimiz biliyoruz ama hiç bir insan kara delikleri doğrudan gözlem yapma şansı yoktur. Sadece çeşitli dalga boyları kullanılarak bu deneyler sayesinde keşfedilmektedirler. Karadelikler insanların tam kavrayamadığı ve göremediği uzay cisimlerinden nadir olanıdır. 

0 yorum:

Yorum Gönder