Kongo'nun 1.5 Metre Boyunca Dev Örümcekleri


   Örümcekler kadar sağlam ağ ören ve doğanın en sert şartlarına rağmen her yaşama uyum sağlayan canlı neredeyse yoktur. Örümcekler bir çok inanç sisteminde kutsal olarak kabul edilmişlerdir. Örümceklerde ki hız, çeviklik, dayanıklılık hayranlık verecek derecesindedir. Örümcekler dünyanın bir çok eko sistemine rahatlıkla adapte olmuşlardır. Böylece eko sistemlerin özelliklerine göre biçimlenmişlerdir. Kongo dev örümceklerin diğer bir özelliği ise dünya üzerinde en korkulan canlıların başında gelmesidir.
  Dev örümcekler sürekli filmlerde film konusu olarak işlenmiştir ama gerçek şu ki onların aslında dünya üzerinde var olmalarıdır. Neslinin tükenen bu canlının arta kalan parçaları bulunmuştur. İşin ilginç tarafı bilim adamlarına göre hala karanlıklarda ve mağaralarda bu hayvanın hayatını sürdürdüğü ve neslinin tükenmediğini savunurlar. Robert Bil Toren(Araştırmacı ve bilim adamı) göre jakavevoki ismindeki dev örümceğin halk içerisinde tarantunaya benzer ve kahve renginde olduğunu açıklamıştır.
  Kongo halkı bir çok deva köpek boyutlarında örümcekler ile karşılaştıklarını anlatmışlardır. Dahası kapı büyüklüğünde girişler yapıp ve bu yuvaları geniş yapraklar ile sakladıklarını ve ağaç tiplerine tünel kazıp avlarını beklediklerini de anlatmışlardır. Yerlilerin diğer ifadelerine göre bu örümceklerin zehirlerinin çok güçlü oldukları ve insanı anında öldürebildikleri ve bu örümceklerin menülerinde insan eti ayrımı yapmadıklarını da eklemişlerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder