Evrende Neler Var ?

evren

Gökyüzünü göz önüne aldığımızda üzerinde bulunduğumuz dünyanın ne kadar küçük olduğunu anlarız. Teknolojik gelişmeler ilerledikçe ne zaman geçtikçe gelişen aletleri ilerlemesiyle evrenin büyüklüğü bizlere hayretler içersinde bırakmaktadır. Her gün neredeyse ben başka gezegenler, takım yıldızları keşfedilmekdedir. 


Sadece evrende değil kendi galaksimizde bile bir nokta bile değiliz. Güneş'in ışığı bize saniyede 300.000 kilometre olduğuna göre 8 dakikada dünyamıza ulaşır. Fakat Andromeda gibi Işığı bize 900.000 yılda dünyamıza ulaşan gök cisimleri bulunduğu da bir gerçektir. Sadece Bu rakamlar bile evrenin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.

Güneş sistemi

Güneşin çevresinde onun çekimi altında dönen 9 gezegen vardır Güneşe yakınlık sırasına göre Merkür, venus, Dünya, mars, Jüpiter, Satürn, Üranüs, Neptün, Plüton güneşin çevresinde ve bir yörünge üzerinde ulaştıklarında bunlara gezegen adı verilir. İnsanlar, çok eskiden yapılan araştırmalar doğrultusunda bazı yıldızların yer değiştirdiğini görmüşler, ve bu yıldızları Durağan Yıldızlar dediğimiz iki bölüme ayrılmışlardır. 

0 yorum:

Yorum Gönder