Nuh'un Gemisi Ve Ağrı Dağı


Nuh'un Gemisi, yıllardır bilginlerin, bilim adamlarının ve din bilimcilerinin çözmeye çalıştığı önemli bir konudur. Araştırmacılar yüzyıllardan beri Nuh'un gemisinin sıkıntılarının Ağrı Dağı tepesinde olduğunu iddia etmişlerdir. Bu sebepten ki sayısız bilim ayetleri daha tırmanışlar, araştırma yapmışlardır. Kutsal kitaplarımızda yazdığına göre Nuh'un gemisinin tufana tutulması kısaca şu şekilde gelişmiştir. 

Allah'a inanın onun yolunda yürüyen Nuh Peygamber zamanında yeryüzü bozulmuş İnsanoğlu doğru yoldan çıkmıştır. Allah bozuk düzeni yok edip yeni bir düzen kurmak için Nuh peygamberi görevlendirdi. Nuh peygambere Bir Gemi yapmasını söyledi. Üstelik geminin boyutları 300 arşın boyunda olacak, elli arşın eninde ve 30 arşın yüksekliğinde ve üç katlı olacaktı.

Allah göklerin altında kendisinde Hayat nefesi olan bütün beşeri yok etmek için Tufan getireceğim, tüm canlılar ölecek diyerek. Nuh Peygamberimiz, gemi yapabilmek için birçok malzeme ihtiyacı olacaktı. Allah ona toprağa bir kez bulmasını emretti ve topraktan su fışkırarak tüm ovayı yardı. Çok geçmeden Birkaç yıl içerisinde kurak alan büyük ağaçlık bir alana dönüştü. Tam kesin olarak bilinmese de Nuh peygambere cinlerin de yardım ettiği söylenmektedir. Ağaçları kesiminde ağaçların şekil verilmesinde onların yardım etti rivayetlerin arasındadır.

Geminin tamamlanmasından sonra Allah'ın emri gereğince yeryüzünde bulunan hayvanlardan temiz olanlarından 7 erkek, 7 dişi temiz olmayanların da 2 erkek 2 dişi ve kuşlarda 7 erkek 7 dişiye gemisine almasını söyledi. Kendisine yıllarca yetecek yiyeceği yemeği yükledi ve gemiye binip kapılarını su geçirmeyecek şekilde kapattı. Tam 7 gün sonra ilk yağmur damlaları düşmeye başladı ve 40 gün 40 gece boyunca hiç durmadan yağmurlar yağmaya devam etti. Sular o kadar yükseldi ki Dünya üzerinde tek bir kara parçası bile kalmadı. Allah'a karşı gelen geri kalan Tüm insanlar öldüler. Arada 150 gün geçtikten sonra sular çekilmeye başladı Nuh'un Gemisi Ararat yani Ağrı Dağı'na oturdu.

Hemen aklından geminin pençesine açarak güvercin ve birkaç kuşu suların tamamen çekilip çekilmediğini öğrenmek için saldı. Güvercinler konacak yer bulamayınca geri döndüler. Nuh Peygamber, bir hafta daha bekledikten sonra güvercini tekrar saldı. Güvercin Bu kez ağzında bir zeytin dalı ile geri döndü. Suların çekildiğini anlayan Nuh Peygamber gemide çıktı ve tekrar hayvanlar alemi çoğalmaya başladı.

Ağrı Dağı 




Kutsal kitaplarda Ararat dağı olarak bilinen ve bizim ülkemizde bulunan Ağrı Dağı dediğimiz dağlık alandır. O zamanlar dünyanın en yüksek dağı olarak da biliniyordu. İşte bu yüzden araştırmacılar geminin bir parçasının ya da Kendisinin Ağrı Dağın tepesinde bulunacağını düşünüyorlardı. Üstelik Ağrı Dağı'ndaki çalışmalar 2000 yıla kadar uzanmaktadır. En ciddi çalışma ise 1949 yılında Amerikalı Arkeologlar tarafından yapıldı. Ağrı Dağı'na eteklerinden tutup zirvesi ne kadar büyük bir Fizikle araştırdı Ama tek bir iz bile bulunamadı. Bunun üzerine Ağrı Dağı'na 1008 29 yılında bir daha çıkıldı ve bu dönem Nuh'un gemisinin parçalarına rastlandığı İddia edildi. Günümüze kadar ne kadar çalıştırma yapıldıysa ve elimizdeki teknolojiye rağmen Nuh'un gemisini ait gerçek kanıtlar bulunamamıştır.

Benim naçizane fikrim Allah her yaptığını insanlara kanıtlamak zorunda değildir. Bize kusursuz bir dünya vererek ve içerisinde hayatta kalacağımız tüm gıdaları bizim evimizde sunması bile onun bize verdiği önemi ağlama yeter.
kaynak; Hayat Ansiklopedisi 1961sayfa 49

0 yorum:

Yorum Gönder