Altın Oran Ölçüsü


Orta Çağ'da yaşamış büyük bir matematikçi olan Fibanocci, buldu sayı dizisinin her biri Kendinden önce gelen sayının toplamından oluşan bir diziliş mantığı vardır. Örnek vermek gerekirse; 0, 1,1,2,3,5,8,13,21,34 gibi... Buraya yazdığımız sayıları Kendinden önce gelen sayıya böldüğümüzde de bütün değerleri sabit kalır.
233/144=1.6180556
Bulunan bu rakamda son kuşaklar çıkarttığımız da 1.618 sayısı altın oran denir. Örneğin bir heykel yapacaksınız ya da buna benzer Sanatsal bir eser bırakmak istiyorsunuz yapmanız gereken mutlak olarak altın oran hesaplamasını kullanmak zorunda olmanızdır. Aksi takdirde yapacağınız sanatsal eser de uyuşmazlıklar meydana gelecektir. Allah, Evrenide altın oran kuramı ile var etmiştir.

İnsan ve Altın Oran 

İnsan bedeni Evren üzerinde yaratılmış en şahane varlıktır. Tarihler boyunca kim sana sabır çalışma yaptıysa da insan vücudunu örnek almıştır. Antik kentler bile bu diziliş ve altın oran hesaplama ile meydana gelmiştir. İnsan vücudu en Baş ve göbeğine kadar olan kısım ve göbeğinden ayak ucuna olan kısım Altın Oran sayısını verir. İnsanın boyu kaç olursa olsun bu rakam asla değişmez. Vücudumuzda yüzümüz, Ellerimiz, en önemlisi akciğerlerimizde altınorak kalma uymaktadır ve bu 1980'li yılların da Amerikalı bir fizikçi tarafından tespit edilmiş, rastgele oluşabilecek bir sisteme bağlı olmadığını görmüştür. Şimdi alımı sonucunda Şivan oldu cümlesini bekleyeceksiniz ama maalesef :)

Evren içinde bulunan galaksilerde bir bütünü Altın Oran rakamı ile Dizayn edilmiştir. Altın oran Kuranı Kerim'de detaylı olarak da anlatılmaktadır.
Rabbim, ilim bakımından her şeyi kuşatmıştır. Yine de öğüt alıp düşünmeyecek misiniz ( Enam,80) 
Ayet'inde de Her şeyin bir bilimsel olarak yarattığını belirtmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder