Putin'den Korkutan Sözler

 Putin öyle sözler söyledi ki Atom bombası bile yanında masum kalacak diyerek tehlikenin ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.



 Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın gelecekte ve hatta başarı olabilecek deneylerin bile yapıldığı günümüzde insanın istenen özelliklere göre genetik programlamasının mümkün olacağını ve bu gelişmenin atom bombasından bile daha korkunç olabileceğini belirtti. Putin, Rusya’nın Soçi kentinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nin katılımcılarıyla bir araya gelen Putin, “Farz edelim ki insan, istenen niteliklerde bir insanı yaratabiliyor. Saten bildiğiniz gibi genlerden yapay hayvanlar üretilmeye başlandı. Bu kişi dahi bir matematikçi, dahi bir müzisyen olabilir, fakat korku duymadan, üzüntü veya acıma duygusu olmadan ve acı hissetmeden savaşabilecek bir asker de olabilir” diye konuştu. Salonda tüm insanlar şaşkınlık içerisinde kaldı. Gündem de daha farklı konular varken neden böyle bir konunun ortaya atıldığı da muamma kaldı.


 Putin, “İnsanoğlu ürettikleri ile ve genetik teknolojisi ile çok yakın gelecekte gelişiminin ve varoluşunun çok zor ve sorumluluk isteyen dönemine girebilecek. Ve şimdi bahsettiğim bu üretimler atom bombasından binlerce kez daha korkunç bir hal alabilir” sözlerine yer verdi. Rus Devlet Başkanı konuşmasında; aynı zamanda yeni teknolojilerin etkili bir şekilde kullanılması çok önemli ve geniş bir şekilde uygulanması gerektiğine, ancak insanoğlunun asla ahlakı unutmaması gerektiğine, çünkü ahlakın olmayışının insanın yıkımına bir virüsten bile daha çabuk gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.

0 yorum:

Yorum Gönder