Yüzde Yüz Gerçek Et Üretildi

 Yok artık diyoruz ve konumuza geçiyoruz. Sonunda bunu da yaptılar. Gerçek dana ve tavuk eti üretmeyi başardılar.


  Bir şirket yıllardır gerçek et üretme projesi için milyon dolarlar yatırmış ve uzun süredir çalışmalara  devam ediyordu ve sonunda laboratuvarda gerçek et üretmeyi başardı. Beslenmede çığır açan gelişme. Memphis Meats adlı şirketin laboratuvar ortamında orjinaliyle tamamen aynı tadı veren dana, tavuk ve ördek eti üretmeyi başardığını duyurdu. Ancak içeriğinde ki protein ve yararları hakkında detaya girilmedi. Gelecekte inek, koyun, tavuk kesilmeyeceğini vurgulayan şirket sahibi. Biz dünyada bir ilki başardık dedi.

 Memphis Meats adlı şirketin laboratuvar ortamında ürettiği et hiçbir hayvanı öldürmeden, tamamen laboratuvar ortamında üretilen ve tamamen aynı tadı veren dana, tavuk ve ördek etlerine 'temiz et' adını verdiği belirtildi. 30 yıl sonra inek, koyun, tavuk kesmeye gerek kalmayacağını da israrla üzerine basarak ilave etti. Az sayıda hayvan hücresi numunesinin kendini büyük demir hazneler içerisinde yeniden üretmesiyle oluşturulan 'temiz et'in 'yüzde gerçek et tadı verdiği, antibiyotik ve enterobakteri türlerinden de muaf olduğu söyleseler de  akıllarda bir çok soru işareti kaldığı da apacık ortada.

22 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLADI


 Şirket yaptığı yatırınmlar hariç tam 22 milyon dolar bağış toplamayı başardı. BağışınBüyük bir bölümünün ünlü şirket sahiplerinden ve yatırımcılardan  Bill Gates, Richard Branson ve ünlü gıda şirketi Cargill'den geldiği söyledi. Mosa Meat ve Super Meat gibi alandaki diğer şirketler de temiz et projesine yetişip, rakip olabilmek için çalışmalarına hız verdi. Şirketin sahibi Branson konuyla ilgili Bloomberg'e yaptığı açıklamada "30 yıl içerisinde hiçbir hayvanı öldürmek zorunda kalmayacağımıza ve elde edilen etin temiz et veya bitkilerden elde edilen et olacağına inanıyorum. Hem tadı bildiğimiz etle tıpatıp aynı olacak hem de daha sağlıklı olacak ve kanserojen herhangi bir maddeye rastlanmayacak dedi. Bu durumda aklıma geldi bu küçük baş ve büyük baş hayvanların hızla üremesiyle dünyayı ele geçirmesinler.
 
  Sonuç olarak şirket sahibinin asıl hedeflediği ise et fiyatlarının yüksek olması ve bu maliyetleri en aza indirmeyi istemesiymiş. Şimdi soruyorum temiz etçi arkadaş. Dünya da hayvancılık ile uğraşan milyonlarca insan var. O hayvanları alan binlerce mezbaha var. Mezbahaların sattığı kasaplar ve aracılar var. Sen o eti üretirsen ve dediğin gibi hayvan kesimi durur ise bu kadar işsiz kalan insana nasıl iş bulacaksınız :) Ya robot üretiyorlar ya gereksiz gıdalar. Yakında fabrikalarda çalışacak insana ihtiyaç kalmayacak amacınız ne aq. Gece gece .cıldırttınız beni.
Not: Google görsellere et yazınca niye uzaylı çıkıyor :S

0 yorum:

Yorum Gönder