Türk Hava Yolları (THY) Uçağı Yıldırımın İçinden Geçti

 Türkiye'de daha önce yaşanmamış bir olay meydana geldi. Türk Hava Yollarına ait bir uçak tam istediği yüksekliğe ulaştığı anda yıldırımın merkezinden geçti.


 Nadir görülen bir olay Türk hava yolları pilotunun başına geldi. THY'nin Abu Dabi-İstanbul seferini yapan Airbus 330 uçağı 12 bin metre yüksekliğe ulaştığında, yıldırımların içerisinden işte böyle geçti. Abu-Dabi-İstanbul seferini yapan Airbus 330 uçağının 12 bin metrede yıldırımların arasından geçtiği anlar, uçağın pilotunun facebook paylaşım yapmayı sevmesi ile :) saniye saniye kaydedildi. Abu-Dabi’den İstanbul’a gelen Airbus 330 tipi uçak 12 bin metre yükseklikteyken fırtınada nadir görülen, Elmo Ateşi adı verilen atmosferdeki elektriklenme olayının içinden geçti.

 Akıllara durgun veren ve Heyecanlandıran o anları kaydeden pilot Emre Çıngar, ilginç görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen CB bulutları yakalanmak istemeyen pilotlar kötü havadan kaçınma yapıyor. İzleyenleri hayrete düşüren görüntülere tabiri caizse görsel bir şov sanki yukarıdan havai fişek atıyorlarmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Tek farkı ise tek renk yani mavi olması.
Facebook sever pilotumuz olmasa ne yapardık :)İşte O görüntüler;

0 yorum:

Yorum Gönder