Dünyada En Enteresan Ve Canice Cenaze Gelenekleri

Erkek Eşinden Önce Ölürse Kadın Diri Diri Eşiyle Yakılıyor


  Hindistan’da günümüzde bile hala bu cenaze töreni uygulanabiliyor. Binlerce yıldır devam eden bu geleneğe göre, evli çiftlerde erkek kadından daha önce ölürse, kadın ölen kocasıyla birlikte yakılıyor ve diri diri yanması izleniyor. Bu korkunç ve garip gelenek, kadının kocasına olan sadakatini ispatlaması için yapılıyormuş. Burada söylenecek söz belli aslında ama neyse... Bu “sadakat” meselesi ülkemizde de büyük bir saplantı. Bu saplantı çok defa kadınların katledilmesiyle sonuçlanıyor. Yok sadakat yok bilmem ne diyerek her ülkede kadınlar öldürülüyor. Bizim ülkemizde böyle bir gelenek olmasa da kadınlara uygulanan şiddette ülkeler arasında resmi olarak birinci sıradayız.

Budizm İnancına Göre Testere Filmi Gibi Cenaze Töreni


 Budizm bana göre gelmiş geçmiş en mantıksız en gereksiz uydurma inançlardan bir tanesidir. Böyle bir saçma inancın altından da normal bir gelenek çıkmasını saten bekleyemezdik. Budizm geleneğine göre, ölen birinin cesedini balta ile parçalara ayırarak farklı farklı dağlara koyuyorlar. Kuşlar cesedi yediğinde ruhun göklere uçtuğu inancı var. Nediyim ki sizin Allah belanızı versin.. :)

Gelelim Çinlilere İşte Çin Cenaze Gelenekleri


 Oldum olası sevmediğim bir millet. Evet çalışkan olabilirler, çekik gözlü de ama umurumda değil. Çin'in Bo adında olan bir bölgesinde yaşayan insanlar, ölülerini gömmek yerine dağlara, taşlara, bayırlara yani buldukları her tepeye tabut içerisinde asıyorlar. Üstelik bir gazeteci mesleğini icra eden güzel yürekli arkadaşın "Bunu neden yapıyorsunuz ?" Sorusuna bile ağızları açık bakmaları ile onlarında bu geleneği neden uyguladıkları  hakkında tek bir fikir sahibi olmadıkları anlaşılıyor. Olan ölülere oluyor. 

Ölülerin Kefenlerini Yılda Bir Kere Değiştiriyorlar (Madagaskar)


 Neredeyse doğru yolu buluyorlarmış değil mi ? Kefen kullanıldığını akıl etmişler ben inanıyorum doğru yolu bulacaklar. Madagaskar'da ölen bir insanı kefenleyip gömüyorlar ve buraya kadar gayet normal bir cenaze geleneği var ama ölen kişiyi yılda bir kez mezardan çıkartarak kefenini değiştiriyorlar. Bu gelenekte ölen merhumun diğer tarafta yenilendiğine inanılıyor. Hatta sadece kefeni çıkartmakla kalmayıp onunla beraber dans ediyorlar. İnanılması zor ama Tarkan şarkısı olan yakalarsam öperim şarkısının duyulduğu bile söylentiler arasında :D 

Birilerinin Şunlara Ölen İnsanların Geri Gelmeyeceğini Anlatabilir mi ?


Endonezya'da insanlar çıldırmış, zombiler basmış ve anlıyacağınız durum işte bu kadar fena. Ölen  akrabaları için aylarca hazırlık yapılan düğün tadında hatta parti tadında gelenekleri var. Bu hazırlıklar uzun sürdüğü için ölen ceset gömülmüyor ve bir hastaymış gibi düğün gününe kadar onunla ilgileniliyor. Ceset çürümüş ayağı kopmuş, kopmuş kopmuş umurlarında değil. Ama o düğün olacak arkadaş. Bu töreni yapmalarının sebebi ölen kişinin bir gün dirileceği ve onlardan hesap soracağını düşünüyor olmalarıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder