Canan Karatay Ablam Diyorsa Doğru Der!!!



 Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Dobra mı dobra, açık sözlü bir kadın biliyorsunuz. Diğer uzmanların aksine konuyu uzatıp beyinleri bulandırmaz. İyi ise iyi kötü ise kötüdür. Son günlerde dikkat çekti bir içecek var ve bizleri uyarıyor. İşte o içecek enerji içecekleri grubudur. İçerisinde bol miktarda bulunan mısır şurubu ve kimyasallar ile karışım haline gelen bu içeceklerin zararı çok büyük.



 Cana Karatay ablamız, Enerji içecekleri içerisinde bulunan mısır şurubunun bağışıklık sistemimizi düşürdüğü ve bağırsaklarda bir kaosa yol açtığını vurguladı. Bizler o içeceği tükettiğimizde bir kaç saatliğine dinç hissetsek bile sonrasında büyük hasarlar bıraktığını da ekledi. Son zamanlarda beslenme alışkanlığım yüzünden sıkıntı yaşadığım karaciğer problemi ile enerji içeceğini asla kullanmamam gerektiğini de öğrenmiş oldum. Karaciğere verdiği zarar oldukça büyük.

Sebep olabileceği hastalıklar arsında, bağırsak ta bulunan yararlı bakterileri öldürerek, bağırsak hücrelerinin yok olmasına yada kansere davetiye çıkartmasına sebep oluyor. Davetiye dediysek en halasından, en iyi baskı. Böbrek yetmezliği, tansiyon ve kanser gibi bir çok hastalığı tetikleyebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder