Çin Cüce Köyü

 Genel de hiç bir köyler garip değildir. Çin'deki köyler de garip değil ama bu ülkede normalden çok uzak olanları var, ama biri diğerlerinden gariplikleriyle öne çıkıyor.



  Bilim insanları ve uzmanlar, Sichuan Eyaletindeki Yangsi sakinlerine son derece ilgi duyuyorlar. Sebep? Köyde sadece 80 kişilik halkın neredeyse yarısı cüce olması. Yangsi'de yaşayanların söylediklerine göre, 60 yılı aşkın bir süre önce bu küçük köyün gizemli bir hastalığa yakalanmış olduğu söylentileri var. Beş ve yedi yaş arasındaki küçük çocuklar en çok etkilendi ve hastalık büyümeyi durdurmasına neden oldu. Uzmanlar şimdi bükülmüş büyümenin sadece 20.000 kişiden 1'inde ortaya çıkması muhtemel olduğunu biliyorlar, bu yüzden Yangsi'de olanlar sıradan bir şey değil.

  Gizem kusuru yeteri kadar kötüymüş gibi görünmese de,  hastalığın yada bu tuhaf lanetin vurduğu çocuklardan bir kısmı çeşitli engellerden muzdaripti. Yetişkin olarak, rahatsız olanların bir kısmı, yalnızca yaklaşık 1 metre yüksekliğe kadar çıkan çocukları doğurdu.

  Çin devleti kaçınılmaz olarak birçok efsaneye ev sahipliği yapacak ziyaretçilere asla izin vermedi. Vatandaşların, karanlık güçlerin evlerini işgal ettiklerini ve atalarının uygunsuz gömülerek öfkeleri nedeniyle lanetlendiğine inanmaya başladığını hissettiklerini söyledi. Diğerleri görünüşe göre bir kaplumbağanın sorunun kaynağı olduğuna inanıyorlar. Köylerin bazıları pişmiş ve siyah bir kaplumbağa yemiş ve kısa süre sonra garip hastalık Yangsi'ye çarptı. Diğer tuhaf olan olay ise son bir kaç yıldır son nesilin bu lanetten kurtulmaya başlaması oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder