Cin Çeşitleri

Cin çeşitleri nelerdir ? Hangi cin kabileleri insanlara hangi zararları verir.


Afarid

  Şeytanın soyundan gelen cinler kabilesidir. . "Afarid", çoğul halidir. Türkçesi ifritler halk arasında bilinmektedir. fiziki olarak ve metafizik olarak güçlüdürler. Davet edilmeleri genelde ölümle bitmese de siz onu köle edip isteklerinizi yerine getirmek isterken o sizi etkisi altına alarak köle edinebilir. 

Hanzep

 Namaz Kılınırken ve bütün yapılan ibadetlerde vesveseyi veren ve caydırmaya çalışan Allah'a karşı olan ibadetlerin yapılmasına bir türlü engel olmaya çalışan şeytandır. Görevi çok büyüktür aldığı işlerde genelde başarılı olurlar. Yapılacak bütün hayır işlerde insanın içine vesvese vererek engeller insanın günaha girmesinden çok zevk duyar. Dikkat etmemiz lazımdır içimizden gelen her kötü his ve vesveseler bundandır, tek amacı insanı ibadetinden uzaklaştırıp Allah'ın yanında kulu lekeli ve kötü göstermektir. Yapılan ibadetlerde oldu mu olmadı mı diye vesveseyi dahi verip insanı kuşkuya düşürür ve iç huzurumuzu paramparça ederek rahat uyku bile uyumamızı engeller.

İfrit 

 Şeytana hizmet eden Cinler arasında en güçlülerinden olan en tehlikeli ateşten yaratılan varlıklardır. İfrit, insanın bedenine girebilen ve savaş başlatıp istila edebilen tek cin kabilesidir. Genelde girdiği bedenin sahibini delirtir ve beter bir hale düşürür. En büyük ameli cinselliktir ele geçirdiği beden ile ilişkiye girer veledi zina türemesini sağlar. Besmelesiz yatan insanın eşi ile paylaşımda bulunur ve yuvasını bozar elde eder. İfritler, tehlike sınıfında en üst düzeyde olan cinlerdir. Zarar verme yönünden ölümcül olurlar. Kişiye hastalık verebilir, gerekirse öldürebilirler. Ancak bu durum onlar için yasaklanmıştır ama günümüzde yapılan büyüler sebebi ile bu yasak ortadan kalkmaktadır. İfrit cinleri yüzünden ölen ve hastalanan insan sayısı çok fazladır.

 Lietli 

  Lietli cinleri adını dişi olmalarından alırlar. Bu cinler dişidir.. Bu dişi lietli cin son derece akıllı ve olağan üstü vesvese verme yeteneğine sahiptir. İnsanlara çok çekici ve güzel görünürler neredeyse onlara karşı koymak mümkün değildir. . Lietli türleri genelde vadilerde ve yüksek yerlerde yaşar. İnsanlara olan musallatları güzel bir insan gibi görünüp kandırmaktan ibarettir. Aşırı derecede uyuşukluk ve kendini bilmezlik bir hantallık yaratır. Kişi o geldiğinde dış dünyadan kopar gibi davranır. Onlar şeytana tapan cinlerden  olmasalar da diğer cinler kadar yeteneğe sahip ateşten yaratılanlardan dır.

Marid

 Maridler, ifrit cinleri kadar en üst düzeyde tehlikeli cinler arasındadır. Cinlerin genelde soylu kısımlarındandır, çok tehlikeli oldukları için büyücüler bile çekinmektedir, ne şeytanla ne Allah’la işleri vardır, ateistik bir halde yaşarlar. İnsanlarla iletişime geçmeyi kesinlikle sevmezler eğer davet edilirlerse kesinlikle bu su sonuç cağıran kişinin ölümü olacaktır. Bunun dışında kesinlikle insanlar ile uğraşmazlar veya vesvese verme, yoldan çıkartma gibi hiç bir konu ile uğraşmazlar. Sadece rahatsız edilmemeleri gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder