FBI'ın Ufo Araştırmaları (Roswell Kazası)

  Roswell Kazasının raporunu neden NASA değilde FBI hazırladı ve X dosyaları neydi ? Ufo'lar gerçekten ABD Hava üstünü işgal ettiklerinde silah kullanılmamasının sebebleri nelerdi ?


  1947 yılında ABD Silahlı kuvvetleri, Kuzey Amerika hava sahasını saran uçan dairelerin araştırılması için FBI'dan yardım istedi. Tüm araştırmalar uzun süre gizli tutuldu. Bu dosyanın ismi X dosyalarıydı. FBI  yıllarca dünya üzerinde kaza yapan ufoların bin sayfayı aşan bir rapor hazırlamıştı. Silahlı kuvvetler bu son derece önemli bilgilerin FBI bile elinden gizledi. 9 Temmuz 1947 yılında Washington şehri için çok önemli bir gündü. Askeri hava enfermasyon dairesi başkanı general George, FBI ajanı Reynolds tüm ülke gazetelerinde yayınlanan, büyük bir şok etkisine yol açan Roswell olayını nasıl yalanlayarak bu olaydan kurtulabileceklerini tartışacaklardı.
 
  Ünlü Roswell kazası gibi UFO ve uçan dairelerin bulunması Amerika Birleşik Devletleri için bir tehdit olarak görülmemektedir. Hatta Bu UFO kazası olduğunda ve insanlar TV izlerken bile bir tehdit kimsenin aklından bile geçmemiştir. Hemen ardından ABD, halkın ilgisini başka yönlere çekmek için bazı çalışmalar başlatmıştır. Çok geçmeden Roswell kazası daha ne olduğu anlaşılamadan sessizliğe gömülerek unutulmuştur. Yetkililer FBI'dan yardım istemelerinin sebebinin Ulusal tehdit için yapılmış bir tatbikat olarak nitelendirdiklerini ve halktan bunu gizlediklerini açıkladılar. Ancak generalin aklında tek olan  uçandaireler hakkında tüm bilgiyi toplayıp gerçeği öğrenmekti. Amerika hava sahasını sürekli işgal eden bu cisimler aslında Amerika için bir tehdit unsuru olduğunu sadece General biliyordu. Generalin bir sözü şöyledir.
Uçan dairelerin yada UFO ların gerçekten var olduklarını araştırmak için mümkün olan her çabnayı göstereceksiniz. Askeri gücümüz bu fenomen olayı geröeklerini ortaya çıkacak teknoloji ve güce sahiptir. 

  1978 yılına kadar bilgi edinme hakkı yasasına kadar bu bilgiler ve x dosyası gizli tutuldu. Bu yılların sonuna doğru ufo konusu ve araştırmaları o derece ulaşılmaz bir bilgi haline geldi ki gazeteciler bile soru sormaya korkuyorlardı.  Gizli yürütülen araştırmalarda 200 yakın çözülemeyen olaylar üzerinde durulmuştu. Görülen UFO'lar 3'er gruplarda duruyordu ve bunlar her grupta farklıydı. 1. Grup yeşil alevler içerisindeydi. 2. Grup Sürekli renk değiştiren kürelerdi. 3 Grup ise disk şeklinde olanlardı.

0 yorum:

Yorum Gönder