Oha Diyeceğiniz Garip Bilgiler

        Güneş dünyadan 300 bin kat daha büyüktür. Güneşin ısısı ise 9941 fahrenheit derecedir.


Mario oyunun eminim ki hepimiz çocukken oynadık. Oyun içerisinde Mario blogları kırdığını biliyorsunuz ama mario aslında blogları eli ile değil kafası ile kırmaktadır. 



İnsan vücudunda bulunan 6 litre kan sadece 22 saniyede vücudumuzu dolaşır. 


Taklitçi ismi ile bilen bir ahtapot türü, sadece renk değiştirmekle kalmıyor ayrıca aslan balığı, dil balığı gibi bir çok balık türünün şeklini de alabiliyor. 


İnsanların saçı 3 kilo ağırlığı zorlanmadan kaldırabilecek esnekliğe sahiptir. Kafamızda saç kaldıysa tabi ve neden saçımızla bir şey kaldıralım ki :D


Uzaya yolculuk yapan uzay mekikleri için taşınacak her kilo başı 530 kg yakıt gerekmektedir. ortalama 5 astronotun bindiğini hayal edersek ve her biri 70 kilo olsa 185500 kg yakıt tüketimi gerçekleşir. Şimdi anlaşıldı enerji kaynaklarının nereye gittiği. 



Dünya üzerinde her gün yeni doğan bebeklerin en az 15 tanesi yanlış anne ve babaya verilmektedir. İşte bundan bende şüphe ediyorum :D


Sürekli günlerin çok kısa olduğundan şikayet eder dururuz. Ya jüpiter de yaşasaydınız ? Jüpiter de bir gün 24 saat değil sadece 10 saattir. Jüpiter kendi ekseninde en hızlı dönen aceleci gezegendir.








0 yorum:

Yorum Gönder