Kabe'nin Üzerinde Neden Kuş Uçmaz

  Kabe'nin üzerinden neden hiç kuş ve uçak uçmadığı hakkında bir bilginiz var mı ? İşte nedenleri; 


  Kabe tarih boyunca garip olaylara tanıklık etmiştir. Kabe'nin kutsallığı tarih boyu Peygamberlerimizden buyana sürmektedir. Hz Muhammet'in doğum yeri ve bütün dinlerin kıblesidir. Böylesine kutsal bir yerinde bir çok içerisinde barındırdığı sırlar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi de Kabe'nin üzerinde kuş ve uçakların uçmaması dır. Kabe'nin üzerinden kuş uçmadığına yönelik siyasiler, din adamları ve bir çok uzman bu konu üzerinde tartışmaya açık olmuşlardır. 
  Genelde bir çok insan Kabe'ye uzun süre baksa da kuşların üzerinden değil hep yanından geçtiğine tanıklık etmişlerdir. Bilim adamlarına göre bunun sebebinin suyun bulunmadığı yerlerde kuş olmaz düşüncesi yatmaktadır. Lakin Kabe'de insanların attıkları ekmek kırıntılarını yiyen bir çok güvercin bulunmaktadır. Konuyu daha derine taşıdığımızda ise daha farklı sonuçlar elde etmeyi başardık. Bir din adamına göre ise Kabe'nin üstü aslında arşa kadar uzanmaktadır ve biz göremiyoruz ama kuşlar bunu hissederek oradan geçmeyi red ediyorlar olarak nitelendirdi. Anlayacağınız Kabe'yi yere ve göğe balayan bir manevi güç vardır. 
  Kabe Allah'a açılan bir penceredir. Kuşlarda, bizim boşluk gibi gördüğümüz yerden geçmez. Sürekli nur yağdığı için yanından geçmeyi tercih ederler. Üstelik Kabe öyle bir yerde var olmuştur ki bölge tamamen manyetik enerji ile kaplıdır. 

Kabe'nin Üzerinde Neden Kuş Uçmaz
Haber

0 yorum:

Yorum Gönder