Korku Nedir ?

 
  Korku, sözlük anlamı ile ifade ettiğimizde “Bir tehlike veya tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü, kötülük gelme ihtimalidir” şeklinde bir tanım ortaya çıkıyor. Korkunun biz insanları soktuğu hal ve psikoloji tanımı, ağırlıklı olarak işin bedensel boyutta yaşanan hislerinde Genel olarak incelendiğinde; korkudan eli ayağı tutmamak, eli ayağı kesilmek, beti benzi solmak, dili tutulmak, avuçlarının içi terlemek, nefesi kesilmek, gibi yan etkileri olan güçlü bir duygu oluşturmasıdır.

  Genellikle korkular herkes de farklı psikoloji barındırmaktadır. Bu duyguları farklı bir boyutta aşık olunca da yaşar insan, orada da devreye reddedilme korkusu, terk edilme korkusu, kendini ifade edememe korkusu, karşı cins korkusu, kaybedersem korkusu derken sevgiliye açılamadan korkulara esir düşer ve savunması kalırız.

  Aslında korkular bir çok çeşittir. Korku; kendi bütünselliğinde çok geniş alana yayılmakta, yükseklik korkusu, canlı hayvan korkusu, kapalı alan korkusu aynı zamanda fobi olarak nitelendiriliyor bu korkular yada panik atak dediğimiz hastalığın belirtileridir.  Ve bu korku nöbetlerinde fark etmeden yaşam alanlarımızı işkence haline çeviriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder