HASHIMA ADASI



 
  Google tarafından  27 Haziran 2013'te, Nagasaki eyaletinde Japonya'nın güneybatısındaki "Gunkanjima" olarak da bilinen Hashima Adası'yla birlikte unutulmuş bir dünyanın sokak görünümü fotoğraflarını yayınladı. Google Chrome yardımı ile bu web sitesi, Hashima'nın gizemli, ıssız manzarası içerisinde gizli olan sırları ve efsaneleri keşfetmek için tarihe geniş bir bakış atmanıza izin verir.

  Hashima adası, 61.000 metrekare büyüklüğünde Japonya'nın güneybatısındaki Nagasaki Eyaletindeki 505 adet ıssız adadan biridir. Ancak, bir zamanlar Mitsubishi tarafından yönetilen büyük bir kömür madenciliği operasyonuna ev sahipliği yapmış olduğu için en yüksek noktada 5.259 kişi yaşıyor ve bu da kilometrekare başına 83.500 kişiye çarpıyor ve onu en yoğun nüfuslu yerlerden biri haline getiriyor Dünya tarihinde. Ada ayrıca dış görünüşü ve benzersiz silueti ile adlandırılan 'Battleship Adası' olarak da bilinir.

  Mitsubishi, üç yıl önce ilk yerleşmesinden sonra 1890'da adanın kontrolünü ele geçirdi ve iki dünya savaşının ötesine geçen acımasız kömür madenciliği operasyonuna başladı ve neredeyse bir asırlık anılardan 1974'te aniden tarihe geçti. Kömür madenciliği yavaşladı Popüler petrolün artması nedeniyle 1960'lı yıllarda hızlı bir şekilde hız kazandı ve böylece adanın kaderi 74 yılında Mitsubishi'nin operasyonun kapanacağını ilan etti.

  Ada o kadar hızlı boşaltılmış ki kişiler neredeyse sadece üstündeki elbiseler ile gitmişlerdir.  Adanın iç mekanı keşfederken bulmanız için hala birçok ürün ve eşyalarınız kalmaktadır. Belki de sahipleri hayatlarının geri kalanını geri almadan önce bulunamayan kedilerin ruhlarını bulabilirler 74'teki ana bölgeye. Geride kalan her şey, tarihin kaybolması, baştan sona yaşanması. Bu site, Bryan James ( @WengersToyBus ) adlı bir İngiliz tasarımcı tarafından kısmen Google Chrome'un yetenekleri denemesi olarak tasarlanmış ve kişisel ilgi alanı projesi olarak geliştirilmiştir. Google tarafından desteklenmemekte veya desteklenmiyor; sadece fantastik harita ve sokak görünümü uygulamalarının yanı sıra Google Chrome'un çeşitli tarayıcı teknolojilerini de sergiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder