Dünyanın En Gizemli Yerleri

Dünyada gidilmesi yasak olan öyle yerler var ki okuyacaklarınıza çok şaşıracaksınız. Bazı yerlere girmenin ölmenize bile yol açabilir. 

Javari Rezervi


  Brezilya'da bulunan javari rezervi, Brezilya'nın yağmur ormanlarının içerisinde yaşayan yerel halkın günümüz dünyasından çok uzakta yaşayan bir bölgedir. Bu yerel halk ormanların o kadar derininde yaşamaktadır ki onları keşfetmek bile çok zor olmuştur. Yüksek teknolojili uydu resimlerinden açığa çıkmışlardır. 
  Yetkililer daha sonra bölgenin üzerinde yaptığı uçuşlar sayesinde buradaki halkların kendilerine bir komite kurup ekinlere ve üretimlere sahip oldukları görülmüştür. Amazon ormanın vahşiliğinde yaşayan bu insanların gidip ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Son yapılan ziyaretlerde hiç de dost canlısı olmadıkları görülmüştür. Bu sebebten dolayı yetkililer bu alanı özel koruma alanına çevirmiş giriş ve çıkışları yasaklamışlardır. 

Kıyamet Ambarı


  Norveç kıyamet ambarı olarak bilinen svalbard küresel tohum deposu , dünyada var olan bütün bitkilerin ve tohumları bulunduğu yerdir. dünya üzerinde yaşanacak bir felaket durumunda dünyaya tekrar yeşillendirmek ve geri kalan insanların tekrar üreye bilmesi için kurulmuş bir bölgedir.    Kıyamet ambarı Norveç'te dev bir dağın 130 metre altına inşa edilmiştir. Şimdiye kadar bu bölgeye kimsenin girmesine izin verilmediği için detaylı bir bilgi bulunmamaktadır. Sadece Norveç yetkililerin bildirdikleri kadar bilgi vardır. 

Woomera


  Adından da anlaşıldığı üzere Avustralya'da bulunan bu bölge girişi yasak olan bölgelerden birtanesidir. Üstelik içeriye kaçak girmeye kalkarsanız sonu büyük ihtimalle uyarı almadan vurulmanız olacaktır. Bu bölgede yeni çıkan silahların denemeleri ve geliştirilmeleri yapılmaktadır. Bölgenin diğer en önemli özelliği ise yer altı kaynaklarının çok bol olmasıdır. 

Kuzey Sentinel Adası


  Andamal adaları içerisinde bulunan Hint okyanusunun en güzel adalarından bir tanesidir. Doğanın en harika alanıdır dersek yalan olmaz. İşin kötü tarafı hiç bir koşulda oraya gidemezsiniz. Tamamen girişler yasaktır. Bu bölgede yaşayan halk o kadar vahşi ki gelen kim olursa öldürüyorlar. Ada üzerinde uçan uçaklara bile yanan oklar atarak karşılık veriyorlar. Hükumet tarafından gönderilen elçileri bile yemiş bir kabile kesinlikle kendileri hariç hiç bir insanı kabul etmemektedirler. Bunun üzerine adaya girmek yasaklanmıştır. Boş bir araziye iki tane güdümlü füze salla bak bakalım vahşilikleri kalıyor mu ? :))

Club 33


  ABD 'de bulunan club 33 hiç bir koşulda insanlara var olduğu bile yasaklayan çok ilginç bir klüblerdendir. 1967 yılında walt disney tarafından açılan  ve sadece disneyland üst yöneticileri tarafından kullanılan bir alan. Bu kulübü bulmak bile neredeyse imkansız hiç bir iz ve yol tarifi verilmemektedir. Yüksek bir üyeden davetiye almadığınız sürece hiç bir koşulda içeriye giremezsiniz. Üstelik Club 33'e üyelik şartları ilk üyelik ücreti: 25.000 dolar ve yıllık ücreti ise 10.000 dolardır. Hemen ardından 15 yılda sıra beklemeniz gerekiyor. 


2 yorum:

  1. Bu çağda hala yamyamlar mı var ? Yuh

    YanıtlaSil
  2. Dünya üzerinde bilmediğimiz kim bilir daha neler var. Saten daha okyanusların bile %70 keşfedemedik.

    YanıtlaSil