2019 Yılında internet Uzaydan Sağlanacak

 
  İnternet günümüzde pahalı ve yavaş olması büyük firmaları harekete geçirmiş durumdadır. Teknoloji şirketlerinin elinde şekillenen ve modern çağın başlangıcını yapan bir devrimdir dersek kesinlikle yalan olmaz. Bilgisayarımıza, akıllı telefonumuza ve daha bir sürü şeye evimize gelen bir kablodan değil, doğrudan uydulardan gelen ultra hızlı ve ucuz internet 2019 yılında olacağı planlanmaktadır. Facebook, Google ve hatta SpaceX gibi büyük şirketler gelişmekte olan dünya için muazzam bir potansiyele sahip geniş bant erişimleri üzerinde çalışıyorlar.
 
  Eski bir Google çalışanı olan ve Elon Musk'un yakın arkadaşı, bütün teknoloji şirketlerini saf dışı bırakarak yeni nesil bir uydu sisteminin kurulması için gerekli izinleri alan ilk girişimci olarak tarihe geçti. Geleneksel şekilde yer altından gelen kabloları kullanarak internete bağlanmak, özellikle kırsal bölgelerde çok zor oluyordu bu girişim sayesinde bununda önüne geçilecek ve daha ucuz internet kullanımı gerçekleştirilecek. Geniş bant bağlantılara ihtiyacı olan çok büyük alanlar mevcut ve söz konusu bu çözümlerin en kısa sürede uygulanması gerekiyor. Projenin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

 UYDU TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK 

   Greg Wyler, yeni ağ teknolojilerinin merkezine 720 uyduluk bir filo ordusu kuruyor her bir uydu ise Dünya uzaklığı yaklaşık 1200 kilometrelik mesafedeki yörüngeye yerleştirilecek. İlk uydular önümüzdeki yıl hizmete girecekler, böylece 2019 yılı itibariyle küresel çaptaki bir hayalin gerçekleştiğini görmüş olacağız. Göreceğiz diyorum, çünkü uygulama önce ABD’yi kapsayacak şekilde dizayn edilecek.Diğer ülkeler için geçerli olmayacak. Bu minvalde, yeni ağ teknolojisiyle donatılacak ülkenin dünyanın geri kalanından bir ya da birkaç adım önde olacağını söylemek zorundayım. Nitekim bizler söz konusu teknolojiye geçiş yapana dek aramızda dağlar kadar hız, fiyat ve ulaşılabilirlik farkı olacağı çok kesin gibi görünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder