Ay Piramidi

  Apolle17 Görevinde Çekilen Ay Premidi 


  Apollo 17 uzay aracı, aya ilk iniş yaptığında astronot tarafından bir görüntü çekildi. Astronotlar dünyaya döndüklerinde bu görüntüyü nasa'ya ettiler. Nasa ise görüntüyü karartarak ay da çekilen ve halka dağıtılan resimler arasına koydu. Resim bir kişi tarafından fark edilerek ve üzerinde aydınlatma yapılarak ay piramidinin belirmesine sebeb oldu. Nasa bu durumdan ne kadar rahatsız olsa da resim sahte diyerek işin içerisinden sıyrılmaya çalıştı ama kodak yetkililerinin uzun incelemeleri sonucunda resimde aydınlatma hariç hiç bir ekleme veya sahtecilik olmadığı kanıtlanmış oldu.
 Resmi yakından incelediğinizde net olarak piramidi görebilirsiniz. Apollo 17 görevinde daha bir çok bilinmezlik gizli bir astronotun geri dönemediği ama gizlendiği, diğer astronotun ise psikolojik tedavi gördüğü biliniyor.

Peki ay da ne oldu ?

Daha önceki ay ziyaretlerin de bir astronotun yürüyen taşların ve onların şekil değiştirdiğine tanıklık ettik demesi ve daha sonra şaka yaptım gibi ifadeler kullanması gerçekten çok kuşku uyandırmıştı. Aslında sorulması gereken ilk 1945 yıllarda aya gidilebilirken günümüz teknoloji ile neredeyse marsa gidilmesine olanak sağlarken neden artık aya gidilmiyor ve orada bizi korkutan nedir ? Sorusu en doğru soru olabilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder