Ada çayı


  Ada çayı genel olarak Akdeniz bölgesinde yetişir. Güzel kokusu olan bitkilerdendir. Anadolu da 90 farklı çeşitliliğe sahip bir bitkidir. Ada çayının en önemli özelliği eski mısırda, doğurkanlık ve verimlilik için kullanılmış olmasıdır. Yaz aylarında açan bu bitkinin çiçekleri aynı menekşeye benzemektedir. Yüzyıllardır bir çok ilaç yapımında kullanılır ve en şifalı bitkiler arasına gitmiştir. Temmuz aylarında toplana ada çayları güneş görmeyen havadar yerlerde kurutularak tüketilmeye hazırlanır.

Ada çayının iyi geldiği hastalıklar ve faydaları

  Ada çayının en büyük özelliği stres azaltıcı, rahatlatıcı olmasıdır. Vücuda kuvvet verme özelliğide vardır. Gece uyku düzeni sağlayıcı olarak ta bilinmektedir. Mikrop, bakteri önleyici ve engelleyici özelliği bulunur. Ada çayı en etkili grip ve nezle iyileştirici şifalı bitkidir. Menopoz sıkıntılarını azaltır, intihap kurutucu özelliği vardır. 
  Ada çayı demlenerek içilen bir bitkidir ve en dikkat edilmesi gereken 2 dakikadan fazla kaynatıldığında faydasından çok zararı olacaktır. Bir tatlı kaşığı ada çayı kaynar suya atıldığında sadece 2 dakika kadar beklenmeli ve limon sıkılarak tüketilmelidir. Bitki uzun süre kullanıldığında ise kan basıncını yükseltebilir. Günde 2 kahve fincanından fazla tüketilmemeli ve hamile bayanların kullanmaması gerekir. 

Acı pelin otu adlı yazımı da okumak isteyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder