İnsan Ve Gerçeklik Kavramı

 
 Çok eski bir kitaba ait yazılardan alıntıdır. Latince'den çeviridir. Bu çeviri için Emrah arkadaşıma teşekkür ederim.
  Gerçeklik kavgamı insan duygularının bir işlevi değil, aynı zamanda insan kültürünün, etkileşiminin veya ilişkilerin karmaşık dinamiklerine hitap etmez. Yani, eğer gerçek sizi "utanmış" veya "garip" hissettiriyorsa, o da kendi sorununuzdur. Bütün hakikat elçileri zaten bildiği gibi, İnsanlar daima akran baskısı ve alay gibi taktikler yoluyla gerçeği yaymaya çalışan birinin önünde dururlar. Eğer bir insan gerçeği bir insana anlatırsa, insan bu kişiyi, burada burada dünyada "gerçek dünya" olarak adlandırılan zihinsel gerçekliğe geri çekmeye çabalayacaktır. Gerçek insanlık düşmanıdır. Yani, eğer insan ırkının köle iseniz, o zaman gerçeği bir arpa boyu yol alamayacaksınız. Bu nedenle, birini seçmelisiniz: insanlık veya gerçek.
  İnsanlığın ana akım gerçekliği anlayışı yalnızca toplumu işlevsel ve düzenli tutmak uğruna var olur. Bununla birlikte, insanlar gerçek bu gerçek sentetik anlayışın yanlış olduğunu düşünüyorlar . Daha da kötüsü, Sahte gerçek arayanlar gerçeği bu gerçeklik anlayışına uymaya çalışıyorlar. "Gerçek, toplumsal kabulün ötesinde, doğru ayarlanmıs ve sıradan ilişkiler ve faaliyetlerin kitlesel dalkavukluk modellerine sığamamaktadır. Gerçek olma ihtimalini hiçbir zaman birbirlerine yetiştirenlere daha büyük gerçekler gelemez.
  İnsanlar Bilgi kalıplarında rahatsız edici bir kayma istememektedirler, çünkü bilişsel sistem rahatsız edici yeni gerçeği ortadan kaldırarak sakin ve kararlı "(Gabriel Chiron," Gerçek İnsan'dan Daha Büyük "). Daha büyük gerçek, birbirlerine olanağını asla imkansızlaştıranlara gelemez. ... İnsanlar bilginin ötesine geçemezler çünkü bilgi modelinde herhangi bir rahatsızlık hissi istemiyorlar. Bilişsel sistem rahatsız edici yeni gerçeklerden kaçınarak sakin ve dengelidir "(Gabriel Chiron," Gerçek İnsan'dan Daha Büyük "). Daha büyük gerçek, birbirlerine olanağını asla imkansızlaştıranlara gelemez. ... İnsanlar bilginin ötesine geçemezler çünkü bilgi modelinde herhangi bir rahatsızlık hissi istemiyorlar. Bilişsel sistem rahatsız edici yeni gerçeklerden kaçınarak sakin ve dengelidir "(Gabriel Chiron," Gerçek İnsan'dan Daha Büyük

0 yorum:

Yorum Gönder