Vampirler

  

  Vampir efsanelerini mutlaka duymuşsunuzdur. Bir çok filmde de konu almıştır. Çoğu kişi vampir efendisinin çeşitli öğelerini isimlendirebilirken, kesin bir şekilde belirlenmiş özellikler yoktur. Bazı vampirlerin yarasa ya da kurt dönüşebilecekleri söylenir; Diğerleri yapamaz. Bazılarının bir yansıma yapmaması söylenir, ancak bazılarının yaptığı gibi.

  Kutsal su ve güneş ışığının bazı vampirleri itmesine veya öldürmesine, diğerlerini değil. Tek evrensel bir özellik, hayati bir vücut sıvısının, genelde kanının boşaltılmasıdır. Vampirlerin bu kadar başarılı edebi figürler yapmasının sebeplerinden biri, zengin ve çeşitli geçmişi ve folkloruna sahip olmalarıdır. Yazarlar akılda tuttukları her hikayeye uyacak şekilde onları ekleyerek, çıkartarak veya değiştirirken "kurallar" la oynayabilirler. Bir vampire girmek her zaman kolay değildir: bir Rumen efsanesine göre,

  7 yaşındaki bir çocuğa ve beyaz ata ihtiyacınız olacak. Oğlan beyaz giyinmiş, atın üzerine yerleştirilmiş ve çifti gün ortasında bir mezarlıkta gezdirelecekti. Atın etrafında dolaştığını ve nihayet durduğunda atın yakınında olan mezarın bir vampirin mezarı olduğunun kanıtıdır.

2 yorum:

  1. Şu at meselesi harbiden kafamı kurçalıyor varya bi gün denetecekler bana

    YanıtlaSil
  2. Hocam beyaz at birde üstündeki mi yoksa atmı bakire olacaktı öyle birşeyler vardı.

    YanıtlaSil