Vampirler Gerçek Mi ?

 

  Vampirler gerçek mi ? Peki vampirler nedir ve nasıl yaşarlar ? Hangi vampir tam olarak gömülmez ve ruhunun cennet yada cehenneme gideceğine inanmazsa o insanoğluın tabutları içinde ölmeden kalacaklarına dair batıl bir itikat bulunmaktadır. O yüzden bu kimselere ‘yaşayan ölü’denilmektedir. Boyun derisinin altından ısırarak, kurbanlarının kanını içerler. Böylece kan vampirlerin vucudlarını korur. Ancak kalplerine bir kazık çakıldığı takdirde bu korkunç yaratıkları öldürmek mümkün olabilmektedir. Bunun yanında gümüş kurşun veya güneş ışığı yada haç da aynı işe yarayabilmektedir.
  7 nci çocuğun 7 nci çocuğunun vampir olacağı inanışı da yaygındır. Eğer bir kedi ceset üzerinden atlarsa İngiliz inanışlarına bakılırsa vampire dönüşür. Romanya’da da aynı inanış hakimdir. Bunu engellemek için cesedin avucunun içine bir demir parçası koyulur. Cenin zarı ile yada dişli olarak dünyaya gelen bebeklerin vampir olduğu ve ölü doğan çocukların vampirlere dönüşeceği anlatılır. Ölünün bedeni aynada görülürse, Birisi vampir tarafından ısırılırsa İntihar edenlerin aniden ve işkence çekerek ölenlerin gömüt üzerinden atlayan vahşi köpeklerin vampirleşeceği düşünülür. Tabutu üzerinde hiçbir düğüm bırakılmamalıdır. Çünkü düğüm veya ip cesedin cürümesini engelleyerek ölünün bu dünyadan öteki aleme geçişini engeller . Vampirler hakkaten de var mıdır ??? Şüpheciler ve bilim adamaları aksini söylemelerine rağmen bugün bile Dünya üzerinde binlerce insan vampirlerin varlığına inanmaktadır. Eski zamanlarda insanoğlu, daha batıl ititaklı oldukları için açıklayamadıkları bir çok vaka vampirlerin varlığının delili olarak görürlerdi. Bu vakalar çoğu zaman mezarlık cıvarlarında gelişirdi. Geceleri mezarların içinden korkunç sesler duyarlar ve kabirlerin cıvarlarında dolaşan garip şekiller görürlerdi. Sabah araştırdıklarında bazı mezarlarıboş ve terk edilmiş bulurlardı! Kanı vucutlarından çekildiği halde bir türlü cürümeyen cesetler bulunurdu. Bunların vampir oldukları kabul edilirdi!
  Kim bilir yaşayan ölülerin kurbanları olduğu sanılırdı. Mevsimsiz ve vakitsiz ölümler geçmişte ve günümüzde çoğunlukla görülmektedir. Nadir görülen ve katalepsi denilen hastalık kurbanlarını bir süre hareketsiz bırakarak onlara ölü izlenimi vermektedir. Bu hastalığa yakalanarak gömülen insanlar bir süre sonrasında tabutta kendilerine gelerek açlık yada havasızlıktan ölürlerdi. Hayatta kalan pek azcaı kim bilir yaşayabilmek için kendi bedenlerini yemiş olabilirler. …kim bilir tabut ve cesetler üzerine görülen diş izleri ve kanlar bu kimselere aittir. Mezarlarında kaybolan bazı cesetlerin yada organların organ tüccarlarınca tıbbi deneyler icra eden doktorlara satıldığı da düşünülebilir. Gerçek vampir (desmodus rotundus tropikal ABD’da yaşayan sağ fotograf karesinde görülen kanla beslenen bir yarasa olduğu bilinmektedir.

1 yorum:

  1. Doğaüstü varlıklar ve ruhaniyet ile ilgili tüm sorunlarınıza, yardım için bize ulaşabilirsiniz.

    İnstagram: kevinletalis

    Karanlığa ışık tutmak için buradayız.

    YanıtlaSil