Lanetli Ekmek Olayı


 

    Bazı belgeler vardır ki kaybedilmek istenebilir. İşte bu hikayedeki belgeler, hatta hikayenin tamamı birileri tarafından unutturulmak isteniyordu. Başardılar da. Hakkında soru işaretleri barındıran Lanetli Ekmek Olayı’nın perde arkasıyla karşınızdayız. Acaba suçlu kim? Fransa’nın Pont-St. Esprit köyü zamanında herkesin birbirini tanıdığı ve insanların huzur içinde yaşadığı küçük bir köydü. Fakat bir sabah bu küçük köydeki tüm insanlar uykusundan delirerek uyandı. Aynı zamanda mide bulantısı ve fiziksel ağrılar da yoğun olarak baş göstermişti.
  Köy halkının tamamına yakını gördükleri halisünasyonların etkisindeydi.Görgü tanıklarının gördükleri arasında, 11 yaşındaki bir çocuğun büyük annesini boğmaya çalışması, bazı insanların kendilerini ölü sanması ve bazılarının da kendilerini ejderha sanarak hayali canavarlarla savaşmaları gibi garip şeyler de var. Doktorlar olayı duyduktan sonra hemen araştırmaya başlar. 250 kişi incelenmeye alınır ve ağır akıl hastalığı başlayan 50 kişi de akıl hastanesine kaldırılarak kontrol altına alınır. Hastaların durumları olaydan sonra iyice ağırlaşmaya başlar. 8 gün sonra hastanede yatan bir hasta kendini uçak sanıp hastanenin 3. katından atlar ve yerden kalkıp koşuşturmaya başlar. Akıl hastanesinde tedavi gören hastalardan 6’sı ise orada intihar ederek hayatını kaybeder. Doktorlar incelemelerden sonra olayın başlangıç noktasının köydeki fırın olduğuna kanaat getirir.
  Çünkü fazla ekmek yiyen kişiler daha ağır halisünasyonlar görürken az yiyenlerde sadece fiziksel şikayetlerin meydana geldiği gözlenir. Ekmeğin lanetli olmasındaki sebep ise işgüzar bir fırıncı olan Roch Briand’ın uyuşturucu etkisi olan ergot mantarını yanlışlıkla ekmek hamurunun içine karıştırması olarak açıklanır. Olaylardan 2 yıl sonra köyden birisi intihar ederek yaşamına son verir ve ardında olayın sadece bir ekmek sebebiyle olmadığı hakkında soru işaretleri bırakır. Sonrasında CIA ile ilgili ortaya çıkan belgeler ise kafaları iyice karıştırır. Olayı araştıran gazeteciler bir ilaç firması ile CIA ajanları arasında geçen görüşmelere dair belgeleri ele geçirir. Belgelerde köydekilerin LSD sebebiyle delirdiklerinin yazdığı iddia edilir. Tabii ki CIA’in zihin kontrolü deneyi için bu köyü kullandığı iddiası ise sadece bir iddia olarak hala zihinleri sorgulamaktadır. Olay ise henüz aydınlatılamadığı gibi artık hatırlanacağa da benzemiyor. İstenileni başardılar.

0 yorum:

Yorum Gönder