Cinlerin Özellikleri Nelerdir ?


  Cinler kılıktan kılığa, hayvanların şekline ve hatta bazıcinlerin insan suretine girme kabiliyetleri vardır. Cinler bir çok kılığa girdikleri benzer biçimde, daha çok insan kılığına da girmeleri mümkündür. Enfal Suresi Ayet: 30 Sayfa: 181 ayetindeki ifade aynen şöyledir; bigün Kureyş kafirlerinin ileri gelenleri bir araya gelip, 'Muhammed'i hapsedelim mi? Öldürelim mi? Yada Mekke'den sürelim mi? ' diye birbirleriyle istişare ederken, cinlerin ilk yaratılanı şeytan, namı öteki iblis, üstü başı kirli, kötü bir insan kılığında bunlara yanaşıp, öldürmeleri için vesvese ile telkin etmiştir.Hz. Ayşe validemiz bir gece cinler tarafından yatağından kaldırılarak yüksek bir mahkemenin huzuruna getirilir. Sebebini sorunca cinler aleminden bir Müslüman cini öldürdün. Bunun mahkemesi görülecek, denildi. O da: Ben nerede bir cini öldürdüm dedi. Sen Kuran-ı Kerim okurken, bizim Müslüman cin kardeşlerimizden birisi bir yılanın içine girerek seni dinlemeye geldi. Siz hanenizde o yılanı görünce öldürdünüz. Dolayısıyla içinde bulunan kardeşimizde öldü. Bunun hesabı görülecek. Bu Hadisenin nihayetinde barış ve antak kalma yapılarak. Vaka tatlıya bağlandı.Cinler insanoğlu benzer biçimde canlı, şuurlu, ve akıllı varlıklardır. Yalnız akıl ve muhakeme konusunda insan daha üstün yaratılmıştır. Cinleri aklı bizim tabirimizce kıt diyebiliriz.
 
  Cinlerin sürat ve görüntü verme, geçmişe gidip gelme benzer biçimde bizden üstün tarafları da vardır. Bununla beraber bizim şeklinde onların da ruhları vardır. Ruh yardımıyla canlı kalmaktadırlar. Aramızdaki fark bizim ruhumuz molekül yığını yeni maddedir. Cinlerin ruhu ise bir enerji akımının içinde yaşamaktadır. Buda cinlere bazı özel doğaüstü güçleri vermektedir.
 
  Çok hızlı hareket etme özellikleri vardır. Cinler ses hızından bile hızlı giderler ve dünya etrafını saniyeler içerisinde dolaşabilirler. Titreşim hızlılıkları saniyede 300.000 km den fazladır. Bir saniyede Dünyanın bir yerinden diğer yerine ulaşamaya yetecek bir hızdır.

0 yorum:

Yorum Gönder