Çok az İnsanın Bildiği Gerçekler

  Hayatımız da öğrendiğimiz, okuduğumuz veya duyduğumuz her bilginin doğru olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Yanıldığımız öyle bilgiler mevcut ki şaşıracaksınız. 

  Dünyanın etrafını dolaşan ilk insan kim olmuştur ?

dünya

  1521’de Filipinler’de henüz turun yarısındayken öldürüldü. Macellan 1511’de Portekiz’den çıkıp Hint Okyanusu’nu geçerek önce Uzakdoğu’yu ziyaret etti. Zenci Henry’yi 1511’de Malezya’daki bir köle pazarında buldu ve onu geldiği yoldan Lizbon’a götürdü. 1519’da çıkılan dünya turu girişimi de dahil olmak üzere bundan sonraki tüm yolculuklarında Zenci Henry, Macellan’ın yanında gitti. Bu yolculuk diğer yönden, yani Atlas Okyanusu’nu ve Büyük Okyanus’u geçerek gerçekleşti, bu yüzden 1521’de Uzakdoğu’ya vardıklarında Zenci Henry dünyanın etrafını tam olarak dolaşmış olan ilk insan oldu.

Ay'ın Kokusu Nasıldır ?

Ay
  Bir çok astronotun ayda yaptığı test sonuçlarından anlaşıldığı kadarıyla Ay barut gibi kokar. Ay’da yalnızca on iki kişi yürüdü ve bunlardan hiç biri özel uzay giysileri nedeniyle Ay’ı koklayamadı. Ancak Ay yüzeyinden kabine döndüklerinde yanlarında bu tozlardan bol miktarda sürüklüyorlardı. Astronotlar Ay’daki toprağın kara benzediğini, barut gibi koktuğunu ve tadının çok kötü olmadığını söylediler. Bu toprak büyük ölçüde, Ay’ın yüzeyine çarpan göktaşlarının yol açtığı silikon dioksitten meydana gelmektedir; bunun yanısıra demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller de içerir.

Roma yanarken Neron nerede ne yapmaktaydı ?

Roma'yı yakan neron
  Neron kesinlikle yanan şehri seyrederken bu ateşin romantizmine kapılıp gitar çalıp şarkı söylemiyordu. Yangın çıktığı sırada Neron yangının 56 km uzağında, deniz kenarındaki yazlık evindeydi. Neron haberi alınca hızla Roma’ya gitti ve yangın söndürme çabalarının sorumluluğunu üstlenerek görevini yerine getirmeye çalıştı.

Savaştan üç kat daha tehlikeli ve daha fazla can alan nedir ?

savaşlar
  Herkes savaşın ne kadar tehlikeli ve can alıcı olduğunu bilir ama günümüzde öyle şeyler var ki savaş bile yanında masum kalıyor. Çalışmak, içki, uyuşturucu ya da savaştan çok daha fazla insan öldürmektedir. Her yıl yaklaşık iki milyon insan, işle ilgili kazalar ve hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor; buna karşın savaşlarda her yıl 650 bin kişi ölüyor.Tek başına değerlendirildiğinde, en tehlikeli işin, Bering Denizi’nde çalışan Alaskalı yengeç avcılarına ait olduğu ve dünyanın en zor işi olarak tarihe geçiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder