Kozmik Radyo Patlaması

  2007'deki Kozmik radyo patlaması keşfinden bu yana, kozmik radyo patlaması veya ışınları dünya üzerindeki bilim adamlarına hayranlık kaynağı oldu. Keşiflerinden bu yana geçen yıllarca incelenen dokuz bombardımanın hepsi de tarihsel olarak kopyalandı.

Kozmik Patlama anı

 Ocak ayı 2015' yılında bilim adamları, gerçek zamanlı olarak bir kozmik patlama tespit ettiklerini açıkladı. Bu, radyo patlamasına neden olan her olay , bilim insanlarının çalışmaları sürdürdüğü sırada meydana gelmesi işleri daha da kolaylaştırdı. Bu radyo patlamalarının nedeninin bilinmediği ve uzmanların, nötron yıldızlarının veya alevlerin çökmesi sonucu oluşabileceğini tahmin ediyorlardı. Patlamalar bir milisaniyelik bir uzunluğa sahiptir ve bu az miktarda zaman boyunca Güneş'in bir milyon yıl boyunca yaratacağı aynı miktarda enerji ürettikleri kesinleşti.

Uzaya yayılan kozmik ışınlar
  Avustralya'daki bir araştırmacı olan Emily Petroff, bu bombardıman ışınlarının dünyanın beş milyar ışık yılı uzakta olduğunu ve Kova takımyıldızı yakınlarında gerçek zamanlı blitzar gözlemci uydusunun fark ettiğini belirtti. O ve ekibinin birtakım bilgi toplamaya çalışmak için bir uydu daha gönderileceğini ve önümüzdeki 15 yıl içerisinde daha detaylı bilgi alınacağını ifade ettiler.

0 yorum:

Yorum Gönder