Neden Kabus Görürüz

  Her insan ve hatta kedi, köpekler bile rüya görmektedir. Uykuya daldıktan sonra rem uykumuzda rüya görmeye başlar ve bu rüyaların sadece bir kaçını hatırlarız. Özellikle uyanacağımız zamana en yakın rüyaları hatırlamaktayız. Peki bu başınıza bela olan kabuslar ve karabasan olayı dediğimiz korku dolu anları neden yaşarız.


İki Türlü Kabus Türü Vardır

  İlk olarak günlük hayatımız da başımıza istemediğimiz olaylar gelmektedir. Kimisi kötü anılar ve hayatımızı etkileyen bir çok istemediğimiz olaylar olacaktır. Biz etkilendiğimiz bu olaylar bir süre sonra bilinç altımız aracılığı ile rüyalarımızı etkileyeceklerdir. Bilinç altımıza yerleşen kötü anılar rüyalarımızda farklı farklı şekiller ile karşınıza çıkacaktır. Bu kabuslar genellikle unutulacak ve koşa sürede tekrarlanmayacaktır. Diğer kabusa sebeb olan bir sebep var ki yıllarca sürebilecek türdendir. Dini ve Çin'in rüyalar ve genellikle Çinni rüyalar büyü yapıldığında kendini göstermekte basende tamamen kısa süreli rahatsız edilmelerde meydana gelmektedir. Bu kabus türleri rüya halinde mezarlık, ölü bedenler, pislik ortamlarda kişinin kendisini görmesi anlamına gelmektedir. Durum daha ciddi ise köpekler ve farklı hsyvsnların saldırılarına maruz kalma ve siyah bürünmüş objelerde eklenmektedir. Bu kabusların önlenmesinde en önemli önlemler çünüp yatılmaması, yatarken dua edilerek ve kesinlikle besmele çekilerek uyulması kesin çözümdür. 

  Dini rüyalar ise genellikle kabus şeklinde olmasa da korkarak uyanmamıza neden olan rüyalardır. En büyük sebebi bir günah işlediğimizde yada inancımızda kuşkuya düştüğümüzde uyarı niteliğinde taşıyan ve içinde haya umudu olan insanlara yansıtılan özel bir durumdur. İşlediğiniz günaha tövbe ederek tekrarlanmadığında bir sorun kalmayacaktır. Saten sadece bir kez görebileceğiniz yani uyarılacağınız rüya türüdüt. 

0 yorum:

Yorum Gönder