Cehennem Nasıl Bir Yerdir ? Cehennem Hakkında Herşey


Cehennem Nedir ?

 Cehennemin son kıyamet alameti koptuktan sonra insanların sorgusu bittiğinde azaplarını çekeceği ceza yeri diyebiliriz. Cehennem kıyamet denilen zamanda gelip Dünyayı kuşatması ve yutması şöyle anlatılılmaktadır Abdullah ibni Mesûd’dan nak olmuştur: Rasûlullâh şöyle buyurur;

“O gün cehennem getirilecek!.. Onun yetmiş bin bağı olacak ve her bağ ile beraber cehennemi çeken yetmiş bin melek olacak.”
Sizden Cehennem’e uğramayacak hiç kimse yoktur! Bu Rabbinin kesinleşmiş bir hükmüdür. (19.Meryem: 71)

Cehennem kenidi kendini yedi Ayeti'inde anlatılmak istenen Nedir ? 


  “Cehennem kendi kendini yedi” neyi anlatmak istiyor insana verdiği mesaj nedir ? Güneş, tümüyle hidrojen gazından ibaret merkeze sahiptir ve burada 15 milyon derece civarında bir ısı ki daha güneşin çekirdeğinde ki ısıyı ölçecek bir teknolojiye sahip değiliz. Bu yüksek hızı dolayısıyla sürekli nükleer tepkimeler olmakta ve hidrojen atomları kendi kendini yiyerek helyuma dönüşmektedir. Cehennem arasında ki tek fark güneş sonunda soğuyacaktır ama cehennem asla!!  Bu arada yediklerinden artanı da dışarıya atmaktadır.

 Bu atıklar ise tâ Dünya’ya, bizlere kadar ulaşmaktadır. Burada anlayacağımız aslında hiç bir şey filmlerde ki gibi fantastik değildir. Allah, her şeyi bir bilinç doğrultusunda ve mantıklı yaratmıştır. Sadece bizim zekamız ve görümüz bunları algılayamaz. Cehennem de farklı bir boyutta olası olması da asla onun olmadığını göstermez isterseniz ufak bir deneme ile cehennemin sadece tüy kadar kısmını hissedebiliriz. Elinizi teşe tutun bakalım ne kadar dayanacaksınız ki "cehennem ateşinin bir kıvılcımı dünyayı saniyeler içinde yakacak güçtedir"

0 yorum:

Yorum Gönder