O;IT Korku- Gerilim Film İncelemesi

 

  Şimdiye kadar izlediğim en ilginç kurguya sahip filmlerden bir tanesiydi. Ele ki palyanço fobiniz varsa kesinlikle tavsiye ediyorum :) Maine adında ufak bir kasaba da yaşayan yedi çocuk, hayatın problemleri, zorbalar ve Pennywise adındaki gizemli palyaço şeklini alan canavarla yüzleşmek ve ona olan korkusunu yenmek zorundadır. 

  Stephen King'in ünlü romanı 'It' 1990'dan sonra yeni uyarlamasıyla 15 Eylül 2017'de Türkiye'de gösterime girdi ve gerçekten beklenmedik izleyici kitlesi oluşturmayı başardı. Filmin prodüksiyon sürecinin başlangıcında yönetmenliğini Cary Fukunaga'nn üstleneceği düşünülüyordu, ancak bütçe konusundaki anlaşmazlıklardan ötürü 2015 Mayıs'ında projeden ayrıldı. Sonrasında projenin başına Andrés Muschietti geçti ve çekimler 2016 Haziran ayında başladı. Sonuç olarak iyi kide tamamlanmış diyebiliriz. Uzun zamandır kaliteli korku, gerilim filmi izlemiyorduk desek abartmış olmayız.

Saten ilgimizi çeken romanın yazarı Stephen King, kesinlikle sırf bu yüzden bile izlenebilir. Bir çok gerilim ve korku, tarihe geçmiş romanları mevcut ve çakal yapımcılar böyle bir fırsatı kaçırır mı değil mi ? :) Üstelik O;lt filminin Türkiye'de dahil Tüm dünya da rekor kırdığını da söylemeden geçmeyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder