Kalachi Köyü


Kalachi Köyü

  Kazakistan'daki Kalachi köy sakinlerine garip olaylar oluyor. Gözlerini açık tutamıyor gibi görünüyorlar. Her gün birkaç köylü, gün ışığında uykuya dalmakta ve en azından birkaç saat uykuda kalmaktadır. Bazıları yalnızca birkaç gün sonra uyandığını bildirmişlerdir. Bu "uyku olayları" için belirgin bir neden yoktur ve 100 yıldan fazla sakin, birkaç yıl boyunca yorulmadıklarında açıklanamaz bir şekilde uykuya daldı. Eylül 2014'te, yeni akademik yılın ilk gününde okula devam eden birkaç çocuk da nedensiz uyudu. Tıbbi uzmanlar, şimdiye kadar bu konu hakkında bir açıklama ve doğrulanmış bir açıklama yapamadılar.

uyku bozukluğu


  Bazı "uyuyanlar", uykudan uyandıktan sonra hafıza kaybı, baş dönmesi ve aşırı mide bulantısı garip duyguları rapor ettiler. Diğer semptomlar halüsinasyonları dahi içerir. Bütün bunlara ek olarak, doktorlar, bu rahatsızlıktan muzdarip bazı insanların beyin fonksiyon bozukluğu ve hatta darbeler gibi diğer sağlık korkularına maruz kaldıklarını bulmuşlardır.

  Uyuyan köylüler ekonomi için iyi değildir; sadece saatlerce iş kaybı değil, korku birçok insanı bölgeyi terk etmesine neden oluyor. Bölgede radyasyon seviyeleri test edildi, ancak herhangi bir anormal bulunamadı. Devam eden araştırmalar henüz bu garip sıkıntının küçük köyün başına gelmesi konusunda ipucu vermeye çalışıyor

0 yorum:

Yorum Gönder