Yecüc ve Mecüc Seddi Görüntülendi!!! Yecüc ve Mecüc Kavmi Kimdir ?



  İslam inancımıza göre çeşitli kıyamet alametleri bizlere bildirilmiştir ve bu kıyamet alametleri sırayla olacak, bir düzene uyumlu halde işlecektir. İşte yecüc mecüc'te kıyamet alametlerinin sırasında yer alanolaylardan biridir. Yecüc ile Mecüc denilen varlıklardan, Kitab-ı Mukaddes'in Yaratılış, Hezekiel, vahiy kitaplarında ve Kur'an'da dahil tüm kutsal kitaplarda insana bildirilmiştir.

 İslam Peygamberimizin bir çok hadislerinde Yecüc ve Mecüc, kıyamet alametlerinden birisi olarak geçer. Bu kavmin çıkışı Mehdi 'nin çıkışından ve İsa Mesih'in sahte mesih Deccal'i öldürmesinden sonra gerçekleşecektir. Yecüc ve Mecüc, Allah'ın kendilerine musallat edeceği bir tür ile helak edileceklerdir. Öylesine korkunç yaratıklardır ki insan etinden beslenecek ve önlerine çıkan her şeyi yıkacaklardır. Bu kavim öylesine kalabalık bir orduya sahiptir ki tüm su kaynaklarını sadece bir günde içerek tüketebileceklerdir. Ölümleri ise toplu bir şekilde olacak ve cesetleri dünya üzerinde tek bir kara parçası gözükmeyecek şekilde kaplayacaktır.

Yecüc Ve Mecüc İnsana Benzerler mi ?

  Bazı sahi hadislerde belirtilen, insandan biraz farklı ve çirkin görünümleri vardır. Yüzleri yassı, gözleri küçük, kulakları çok büyük, boyları kısa olacaktır. Her birinin bin çocuğu olur. Cin ve insanların sayılarının onda dokuzu bunlar oluşmaktadır. Arkasında kaldıkları duvarı her gün oyarak dünyamıza saldırmak için çabalamaktadırlar. İlk geldiklerinde binaları, dağları, hayvanları ne bulsalar onları yiyecekleri ve nehirleri tüketecekleri bildirilir. Bir gün sonunda boyunlarında çıkacak bir yara ile aynı anda ölecek ve leş kokuları yüzünden dünya da nefes almak bile mümkün olmayacaktır.

Kuran'ı Kerim Yecüc Mecüc'ten Nasıl Söz Eder ?

93 - Nihayet iki dağ arasına ulaştığında, onların önünde, hemen hemen hiç söz anlamayan bir millet buldu.
94 - "Ey Zülkarneyn!" dediler, "Ye’cüc ve Me’cüc bu ülkede bozgunculuk yapıyorlar. Bizimle onlar arasında bir sed yapman için sana bir vergi vermeyi teklif ediyoruz, ne dersin?"
  95 - O da şöyle cevap verdi: "Rabbimin bana verdiği imkânlar, sizin vereceğinizden daha hayırlıdır. Siz bana beden gücüyle yardımcı olun da sizinle onlar arasında sağlam bir sed yapayım."


96 - "Demir kütleleri getirin bana!" Zülkarneyn iki dağın arasını demir kütleleriyle doldurtup dağlarla aynı seviyeye getirince: "Körükleyin!" dedi. Tam onu bir ateş haline getirince, "Bana erimiş bakır getirin de üzerine dökeyim." dedi.

Cin Seddi O yecüc mecüc Seddi mi ? 

  Bir eski tarihe göre İbn Hordadbeh, dokuzuncu Abbasi halifesi el-Vâsık zamanında (842-847) halifenin elçisi ve çevirmen Sallam'ın Orta Asya üzerinden Yecüc ve Mecüc seddine kadar yolculuğuna bir eserinde değinmiştir. El-Vâsık bir gece rüyasında seddin yıkıldığını görür ve Sallam'a gidip Yecüc ve Mecüc kavimlerinin durumunu araştırmasını ve bilgi toplamasını emir buyurur, Sallam gidip Sedd'i yerinde görür ve istilacı kavmin seddin diğer tarafında olduğunu halifeye bildirir. Her iki kaynakta kastedilen Yecüc Mecüc Seddi, Çin Seddi'dir.

0 yorum:

Yorum Gönder