17. Yüzyılda Hayalet Hikayeleri - Chapter-1

  17. yüzyılda anlatılan efsanevi bir hikaye ve ilk şeytan çıkatma ahinin yapıldığı ve başarılı olunduğu düşünülen gerçek bir hikayeden oluşuyor. Tarih kitaplarında da yer alan ve dünya tuhaf olabilir de diyebileceğimiz türden film tadında konusu olan ilk hikayemiz.

Zindan

  17. yüzyılın başlarında, Duny Porteous adında bir değirmenci, Sir Alexander Jardine tarafından işlediği bir suç yüzünden İskoçya'nın Dumfriesshire kentindeki kulesine hapsedildi. Porteous, kundaklama şüphesiyle tutuluyordu ve Jardine, Edinburgh'a son dakikada bir gezi yapmak zorunda kalacağı bir gün esirlerini tamamen unuttu. Jardine geri döndüğünde, Porteous hücresinde susuzluk ve açlıktan öldüğünü gördü.

 Porteous ölü bulundu keşfedildikten sonra, onun hayaleti kule dolaşmaya başladı ve ne kadar aç olduğunu insanların ruhunu istemesinden belli oluyor ve durmadan çığlık atıyordu. Hayaletin kendisine ve ailesine eziyet etmesini engellemek için Jardine bir şeytan çıkartma ahini yapma kararı aldı. Şeytan çıkartma ilk zaferde Porteous'un hayaletini yakalamakla birlikte bir başarıydı, ancak büyü ancak kulede belirli bir dizi uygulamalardan sonra tamamen bitecekti.

büyü


Zamanla geçtikçe büyü parçalanarak ruhun geri geldiği yere gönderilmek üzere her şey tamamdı. Tek sıkıntı ahin için kullanılan kutsal kitabın ortadan kaybolmasıydı. Kitap çok eski tarihe dayanıyordu. Kutsal Kitap'ın kaybolmasıyla birlikte Porteous'un hayalet kulelerinden kaçtı ve yeni evinde uyurken Jardine ailesine saldırdı. Kitabın bir mağara içerisinde bulunmasından sonra hayalet hapsedildiği yere kuleye döndüğünde işler normale döndü. Bize de Allah rahmet eylesin demek düşer. Kötü ruh seni seni..

0 yorum:

Yorum Gönder