Batı Medeniyetinin Sonu Mu Geliyor ?



  Batı medeniyetin de neler oluyor ? Neden sürekli tökezlemeye başlanıldı. Bu kadar üretim ve rahat yaşamın içerisinde neden can çekiliyor. Bunları anlamak için çok derine inmeden gözle görülür bir inceleme ile bile anlatabiliriz aslında. Gerçi konu başlığımıza baktığımızda medeniyet diyoruz ama insanların birbirine davranış şekline baktığımız da hangi medeniyet diye sorabiliriz. Şimdi Medeniyet derken konumuz daha derin "Batı Medeniyeti"den söz edeceğiz. Bundan sonra da ortadoğu ve doğu medeniyetlerinden söz edeceğimiz makalede görüşmek üzere.. İyi Okumalar.

  Batı Medeniyeti inanılmaz bir şekilde büyük bir borç yükü altında yıkım ve iflasa doğru gidiyor ve  bu süreç, AB'nin dağılımına yol açacak ve dünyamızı 2020 yılında bazı çevreler tarafından yaşanması gereken Armagedon savaşı olarak adlandırılan tahminimce 3.Dünya savaşına doğru sürükleyecek. Birçok insanın çalışmadan ve üretmeden sadece tüketerek yaşamaya ve zengin olmaya endekslenmesi ve kısa yoldan hiçbir ahlak kurallarına uymadan köşeyi dönme hevesi, Batı medeniyetinin sonunu getirmiş bulunuyor. Aşırı kâr ve kazanç gözetimi ve insan gücü yerine makina gücü kullanmayı tercih eden "Batı Medeniyeti", kendi buluşları ile kendi sonunu kendisi hazırladı. O, bugün, maddî açlıktan değil; mânevî açlıktan ve doymuşluktan dolayı batıyor. Çünkü maddi olarak Batı'da insanlar ve piyasalar, doymuştur. Bu yüzden üretim durmuştur bunun en büyük sebebi ise artık talebin olmamasıdır

  Yıllardır çok hızlı ve durmadan sanki dünya yarın batacakmış gibi fabrikalarda, iş yerlerinde insanlara üç vardiya üretim yaptırdılar. Simdi malları ellerinde kaldı. Çünkü piyasa doldu. Arz ve talep dengesi bozuldu. Hele Çin de piyasalara girince ve insanları 1$ günlük yevmiye ile çalıştırıp üretim yapınca, "Batı Medeniyeti", yüksek kar elde edebilmek için bütün üretim tesislerini Çin'e kaydırdı ve kendi sonunu hazırladı. Yani kendi fabrikalarında üretmek yerime Çin'e üretmek daha kolay gelir oldu. Artık bu batışa ve yok oluşa  hazırlıklı olmak gerekiyor; çünkü dünyada çok ciddi garip olaylar oluyor. Oyunlar dönüyor; fakat hepsi de İlâhi Kudret'in kontrolü altında cereyan ediyor. Çünkü insanların bir planı varsa, Yüce Allah'ın da bir planı var mutlaka ve bu gidişe bir dur diyecektir.

  Aslında süreç, tam olarak işliyor ve herkes, kendisine düşen görevi bilerek veya bilmeyerek yerine getiriyor ve insanlık, gitmesi gereken yöne doğru gidiyor. Bazen sıradan bir insan, yaşanan bunca olaylara elbette ki bir anlam veremez. Fakat oyunu ve senaryoyu bilen insanlar çok net bir şekilde görebilir ve bu yaşanan olaylardan bir anlam ve geleceğe yönelik bir analiz çıkarabiliyor. Bu insanlığın düşmesi adına yapılan oyunlar bir bir gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

 Batı Medeniyeti, para hırsı ile gözleri kapalı olduğundan dolayı Yüce Allah'ın gücünü ve kudretini bir türlü kavrayamıyor ve göremiyorlar. Onlar, zannediyorlar ki güçlü, daima haklıdır ve istediğini yapmaya muktedirdir. Fakat her şeyi yöneten ve ilmi ile kuşatan bir Yaradan'ın olduğunu düşünemiyorlar. Çünkü birçoğu, inancını yitirmiş ve cahilce bir düşünce yapısı içerisinde olduğundan dolayı maddecilikten başka gözleri bir şey görmüyor. Ne diyelim, ne atarsan aşına; o çıkacak karşına ister şahız ol, ister, büyük güç...

0 yorum:

Yorum Gönder