Ölümsüzlük İksiri


 
 Lokman Hekim’le ilgili o kadar çok yazılmış yazılar, kitaplar, hikayeler ve anlatılar var ki. Hangisinden nasıl söz edeceğini şaşırıyor insan. Özet yapmak gerektiğinde ya da Lokman Hekim’i birkaç cümle ile anlatmak gerektiğinde ki bu asla mümkün değil. Diyelim bir parça söz etsek. . . Tüm çiçeklerin, tüm otların tüm bitkilerin her özelliğini bilir ilaç yaparmış, O bütün hekimlerin üstadıymış. Bütün otların, çiçeklerin dilinden anlarmış. Ona bütün çiçekler, otlar dile gelir neye faydalı olduklarını söylerlermiş. Dünya ölümsüzlük iksirini bulma çabasında… Ölümsüz olmak için çalışıyorlar. Oysa asırlar önce Lokman Hekim ölümsüzlük iksirini bulmuş. Bir çok efsanede bundan söz edilir.
  O efsanelere göre Lokman Hekim iksiri bulmuş fakat formülünü kaybetmiş Ölümsüzlük iksiri bulunan şişeyi köprüden geçerken düşürmüş. Bir başkasında, Formülü eline yazmış, yağmur yağınca ıslanmış ve silinmiş. Bir rivayette de Allah’ın emri ile Cebrail tarafından yok edilmiş. Eyyûb aleyhisselâmın teyzesinin oğlu oldu da rivâyet edilmekteymiş. Hızır aleyhisselamı hepimiz biliriz.( gerçek adı belya’dır) O nun Abı hayat suyundan içtiğini ve kıyamete kadar ALLAH yolunda hizmet edeceğinide. Peki neden içti Abı Hayat suyunu içti hiç merak ettiniz mi.? Hızır Aleyhisselam bir gün gökyüzüne derin derin bakar öyle derin bakar ki ARŞ-I ALA’da yazılı olan FATİHA suresini görür. Fatiha suresine aşık olur.
  ALLAH ‘a yalvarır “Ne olur YARABBİ bu sureyi bana indir.” Fakat ALLAH şöyle der. Ben bu sureyi Alemlere rahmet olarak göndereceğim Hz. Muhammed (s.a.v) indireceğim. Tabi Hızır Aleyhisselam bunu duyunca ALLAH ‘a tekrar yalvarır. YABBİ ne olur beni Hz. Muhammed’e (s.a.v) ümmet olarak ulaştır.”der ve duası kabul olur. Bilindiği gibi Hızır Aleyhisselam Peygamberimizden (s.a.v) binlerce yıl önce doğmuştur. Fakat Peygamberimizi (s.a.v) görmek ve O na ümmet olmak için ALLAH ‘a yalvarır duası kabul olur ve ölümsüzlük (Abı Hayat) suyundan içer. bu suyu ona cebrail a.s getirir Allahın emriyle ve içer dünya yok olmayana kadar yaşayacaktır . Taktiri İlahi şimdi biz hud a.s yada isa a.s olan başka bir peygamberlere ümmet olmadığımız için şükretmeliyiz . ölümsüzlük iksirini bulmaya ne hacet biz öyle bir peygamber ümmetiyiz ki iksiri bulmaya gerek yok

1 yorum: