Uzay Yok Edicisi Kara Deliğin Kalbi !!


Kara delik

  Astrofizik, Uzay biliminde en ünlü keşiflerden biriside kara deliklerdir.  Onları, ışığın bile kaçamayacağı kadar güçlü yer çekimleri ve alanları ile uzay zamanlı bölgeler olarak tanımlayabiliriz. Albert Einstein, yer çekimi hakkında ki izafiyet teorisi ile yer ve zamanı "büktüğünü" gösterdiğinden beri , ışığın yer çekimi etkilerine karşı bağışık olmadığının farkındaydık. Aslında, Einstein'ın teorisi Güneş'teki yer çekimi uzak uçlardan uzak ışınları saptıran bir güneş tutulması sırasında ispatlandı.

  O tarihten bu yana, kendi galaksimizin merkezinde büyük, süper nüfuzlu bir çok kara delik var. Tabi ki bu durum sizi sizi tedirgin etmesin, yakında güneşi yada dünyamızı yutmayacak .Fakat kara deliğin kalbinde gerçekleşen şeyin gizemi halen çözülmemektedir. Bazı fizikçiler, bir "zaman durması" olabileceğini düşünüyorlardı ve bazı kütle sonsuza kadar küçük bir alana konsantre olan sonsuz yoğunluk noktası. Tahmin etmek zor ve imkansız.

Karadeliğin Kalbi
  En azından şu anda kara deliklerin merkezinde bulunan şeyin ne olduğunu anlamanın imkansız olduğu gerçeği, bilim kurgu yazarlarının yıllarca farklı evrensel yapıp içermediği veya teleportasyon veya zaman yolculuğu için kullanılabileceği hakkında spekülasyon yapmalarına ve filmlere yansıtmalarına neden oldu. İllede öğreneceğiz diyorsak önce en yakınımızda olan ve bize milyon yıllarca ışık yılında olan kara deliğe gitmeliyiz ve Bir kara delik tarafından absorbe edilmesi, bir dizi atomun içine uzanılmasını göze alıp içeriye girmeye ve öğrenmeye gönüllü olmamız gerekecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder