En Tuhaf Yasaklar Koyan Ülkeler

Dünyanın en ilginç yasaklarını sizler için derledik 


  Milano'da Kaşlarını Çatmak Yasak


Biriniz kızdığımızda yada üzüldüğümüzde yaptığımız refleks hareketi olan "kaşları çatmak" Milano'da yasak.  Milano'da, cenazeler veya hastane ziyaretleri haricinde kaşlarını çatmak yasa dışıve hapise girme sebebi olabilir . Kent içerisinde herkesin yüzlerine gülümsemelerini gerektiğini düşünen hukümet asık surata karşı bir alerjisi var mantığı ortaya çıkıyor . Bunu yapmakta başarısızlık ise para cezası ve tekrarlama ile hapis cezası ile de sonuçlanabilir. Örneğim Kurtlar vadisi dizindeki gibi çatık kaşla gezemezsiniz. Özellikle Polat Alemdar olma şansınız orada yok. :)

Uganda'da Cinsel Eğitim Almak Yasak



   Uganda Devleti, okullar da cinsellik eğitimi almayı yasakladı. Bu nesil asla Çocukaların dünyaya ilişki ile geldiğini evlenene kadar bilemeyecek,  leyleklerin getirdiğine inanacaklar. Çoğu ülke, genç nesillere üreme ve cinsellik hakkında bilgi ve eğitimi verme konusunda ciddi düzenlemeler yapmaktadır.

  Uganda bu konuda tam zıttını yapmakta ve gerekçe olarak hiç bir fikri savunma yapmamaktadırlar ama söylenene göre Birçok kâr amacı gütmeyen kuruluş, yasağın Uganda'daki sosyal kalkınmaya yönelik bir tehdit olarak görüldüğü ve vatandaşların Hepatit B gibi hastalıkların yayılmasını önlemek için ve genç nüfusun  çiftleşme :) olasılığının artma oranını artırabileceği için bu ceza sisteminin geldiği düşünülmektedir. Yasağın kaldırılmasına yönelik kampanya yürütüyorlar . Hollanda'nın Uganda büyükelçisi de yasağı kınayarak tepkisini gösterdi.

Kuzey Kore'de Kot Pantolon Giyme Yasağı


 Yasakların ana vatanı olan kuzey kore'de yasakların ardı kesilmiyor. Kuzey Kore yetkilileri, bu bölgelerde yaşayan insanların dış dünyaya daha fazla maruz kaldıklarından ve Batı moda ve kültüründen etkilenebileceklerinden endişe ediyorlar. Vatandaşların kıyafet tercihleri, genellikle Kim Jong Un'a sadık, büyüyen bir gençlik grubu tarafından sürekli denetlenerek yasakların uyulması için baskı altın da tutuluyor.. Denetim birimi, etek uzunluğu, ayakkabı biçimi ve saç stilleri gibi varsayılan kapitalist eğilimleri de hedef alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder